NaslovnaIntervjuVjerujemo da će implantologija oblikovati budućnost stomatologije

Vjerujemo da će implantologija oblikovati budućnost stomatologije

- Advertisement -

Dr Darko Slovša je dvije godine zaredom – 2021. i 2022. – odabran za najboljeg doktora na polju oralne hirurgije. Samo to dovoljno govori zašto je čovjek koji predvodi Polikliniku Smile jedan od najcjenjenijih stomatologa na ovim prostorima.

Priznati stručnjak na području oralne hirurgije, implantologije i koštanih defekata čeljusti iza sebe ima niz uspjeha. Obrazovao se i radio i van Hrvatske, prije svega u Njemačkoj i Italiji, prošao kroz brojne edukacije, predavao na kongresima i učestvovao na simpozijumima širom Evrope. Može se pohvaliti da je tokom karijere ugradio više od 20 hiljada zubnih implantata, a ima licencu za rad u čak četiri zemlje Evropske unije.

Pod njegovim vođstvom Poliklinika Smile, smještena na predivnoj lokaciji u srcu Opatije, tik uz more, postala je sinonim za kvalitetnu stomatološku uslugu koju rado koriste hiljade pacijenata. Ova poliklinika samo je jedan od 12 Straumann centara izvrsnosti u cijelom svijetu, specijalizovana je za najzahtjevnije zahvate hirurške implantologije, a od prošle godine počela je da primjenjuje novu, revolucionarnu metodu Custom Made implantata.
O svemu tome, ali i posebnom odnosu sa pacijentima, dentalnom turizmu, novim tehnologijama i drugim temama istaknuti stručnjak je pričao za portal Stomatologija.me.

Vaša poliklinika poseban značaj daje implantologiji. Zašto je po vama implantologija budućnost stomatologije?
Implantologija je srce i duša naše stomatološke prakse, i sa velikim uzbuđenjem vjerujemo da je budućnost stomatologije! Implantologija nam omogućava da pacijentima vratimo osmijeh i funkcionalnost zuba kao nikada prije. Implantologija također ide korak dalje. Ne samo da vraća funkciju zuba, već i potiče zdravlje kostiju čeljusti i čuva okolne zdrave zube. Ovo je iznimno važno za ukupno oralno zdravlje i opću dobrobit pacijenata.
Uz naš stručni tim i najnoviju tehnologiju, implantologija nam omogućava da postignemo izvrsne rezultate i pružimo pacijentima najbolju moguću stomatološku skrb. To je razlog zašto smo strastveni u vezi s implantologijom i vjerujemo da će ona oblikovati budućnost stomatologije. Ovdje u Poliklinici Smile Opatija, svaki implantat je prilika za stvaranje razloga za osmijeh i sreću, i to je ono što nas pokreće svakog dana.

Ponosni ste na primjenu tehnike Custom Made implantata, zašto je ova metoda
značajna, zašto bi pacijenti trebali da se opredijele za nju?

Custom Made implantati su zaista revolucionarni korak naprijed u stomatologiji, i ponosno ih primjenjujemo jer vjerujemo da mijenjaju način na koji pacijenti doživljavaju
stomatološku skrb. Što ovu metodu čini posebnom? Prvenstveno, Custom Made implantati su potpuno prilagođeni svakom pacijentu. To znači da se svaki implantat izrađuje individualno, uzimajući u obzir anatomiju i specifične potrebe pacijenta. Ovo omogućava postizanje izvanredne preciznosti i funkcionalnosti. Primjenjuje se kod pacijenata koji nemaju dovoljno kosti za tradicionalno postavljanje implantata.
Zatim, Custom Made implantati poboljšavaju stabilnost i dugovječnost jer su savršeno prilagođeni, bolje se integriraju s kostima čeljusti i okolnim zubima, pružajući trajnije rezultate. To znači manje problema i potreba za budućim intervencijama.
Estetika također igra ključnu ulogu. Custom Made implantati osiguravaju prirodan izgled i
osjećaj, što je izuzetno važno za samopouzdanje pacijenata. Najvažnije od svega, Custom Made implantati pružaju pacijentima priliku za povratak svakodnevnom životu bez briga o svojim zubima. Vraćaju im osmijeh, funkcionalnost i kvalitetu života.
Zašto biste se trebali opredijeliti za Custom Made implantate? Zato što zaslužujete najbolje. Zaslužujete individualnu, preciznu i trajnu stomatološku skrb koja će vam vratiti
osmijeh na lice i samopouzdanje. Kod nas, Custom Made implantati nisu samo metoda, već prilika za poboljšanje kvalitete života pacijenata.

Foto: Smile.hr

Važno vam je da pratite i primjenjujete nove tehnologije u stomatologiji. Koji pomaci na ovom polju su vam bili posebno uzbudljivi posljednjih godina?
U Poliklinici Smile, uvijek smo predani primjeni najnovijih tehnologija u stomatologiji kako bismo pružili najbolju moguću skrb našim pacijentima. Posljednjih godina, svjedočili smo nekim izvanrednim pomacima koji su nas iznimno uzbuđivali.
Jedan od najuzbudljivijih pomaka je korištenje digitalne tehnologije u dijagnostici i planiranju tretmana. Digitalni rendgeni i 3D skeniranje omogućuju nam detaljan uvid u pacijentovu oralnu anatomiju, što znači preciznije dijagnoze i planiranje tretmana. Ovo je transformiralo naš pristup stomatološkoj skrbi i omogućilo nam da postignemo izvrsne rezultate.
Također smo bili iznimno uzbuđeni zbog napretka u području implantologije, posebno Custom Made implantata, koji predstavljaju revolucionarnu promjenu u nadomještanju zuba. Custom Made implantati omogućuju nam stvaranje individualno prilagođenih implantata za svakog pacijenta, što znači bolju stabilnost, dugovječnost i estetiku. Ova tehnologija otvara nove mogućnosti za personaliziranu stomatološku skrb.
Nadalje, primjena lasera u stomatologiji je također iznimno uzbuđujuća. Laseri omogućuju
precizne i bezbolne zahvate, s bržim oporavkom pacijenata. To je promijenilo način na koji
obavljamo brojne stomatološke postupke.
Sve ove tehnološke inovacije čine stomatologiju učinkovitijom, udobnijom i sigurnijom za naše pacijente. Radujemo se budućim pomacima u stomatologiji i nastavit ćemo pratiti najnovije tehnologije kako bismo pružili najbolju moguću skrb našim pacijentima.

Proglašeni ste za najboljeg oralnog hirurga u Hrvatskoj 2022. Da li ste očekivali i koliko vam znači ovo priznanje, kao i niz izuzetno pozitivnih komentara vaših pacijenata na sajtu poliklinike?
Istina je da sam bio iznimno počašćen i ponosan kada sam proglašen za najboljeg oralnog
kirurga u Hrvatskoj 2022. godine. To priznanje je za mene osobno bilo nevjerojatno, ali još
važnije, bilo je potvrda našeg timskog rada i posvećenosti pružanju najviše razine stomatološke skrbi našim pacijentima.
Naravno, nikada nisam očekivao takvo priznanje, ali me duboko dirnulo. To znači da su naši
pacijenti prepoznali našu stručnost i predanost, što je najvrednija nagrada za svakog
stomatologa. Raditi s pacijentima i poboljšavati njihovo oralno zdravlje je ono što me ispunjava, i vidjeti da su zadovoljni našim uslugama je najveća nagrada.
Osim toga, izuzetno pozitivni komentari pacijenata na našem Google My Business profilu su također od velikog značaja. To su svjedočanstva naše stručnosti i brige prema našim pacijentima. Radimo s ciljem da svakom pacijentu pružimo najbolje iskustvo i rezultate, i ovakva povratna informacija nam daje snagu i inspiraciju da i dalje budemo najbolji.
U konačnici, ovakva priznanja i povratne informacije od naših pacijenata su ono što nas pokreće i motivira da i dalje težimo najvišim standardima stomatološke skrbi. Ponosan sam na naš tim i radujem se budućim izazovima u stomatologiji. Hvala svima koji su nam ukazali povjerenje i podržali nas.

Foto: Poliklinika Smile

Vaša poliklinika pruža usluge i na polju estetike lica. Ponegdje su još prisutne dileme da li bi tim poslom trebalo da se bave stomatolozi ili stručnjaci koji su specijalizovani samo za to. Kakva su vaša razmišljanja na tu temu?
Razumijem dileme koje postoje u vezi s pružanjem estetskih usluga, kao što su estetski
tretmani lica, u stomatološkim ordinacijama. Ovo je pitanje koje zahtijeva promišljanje i pažljivu analizu.
Moje osobno razmišljanje je da stomatolozi, kao zdravstveni stručnjaci s temeljitim znanjem o anatomiji lica, imaju osnovnu kompetenciju za obavljanje određenih estetskih tretmana lica. Mnogi estetski tretmani lica, kao što su primjena dermalnih filera, botoksa i drugih injekcija, zahtijevaju precizno poznavanje lica i njegovih struktura, kako bi se postigli prirodni i sigurni rezultati.
Međutim, važno je napomenuti da estetika lica nije samo pitanje medicinskog znanja, već i
umjetničke sposobnosti i osjećaja za estetiku. Stomatolozi koji se odluče za pružanje estetskih usluga trebaju dodatnu specijalizaciju i obuku u tom području kako bi bili stručnjaci za estetiku lica.
Također, suradnja s drugim stručnjacima poput dermatologa ili plastičnih kirurga može biti korisna, posebno kod složenijih estetskih postupaka. U konačnici, ključno je da stomatolozi koji pružaju estetske usluge imaju odgovarajuću obuku, iskustvo i etički pristup kako bi osigurali sigurne i kvalitetne tretmane za svoje pacijente. Važno je da se pacijentima pruži povjerenje i sigurnost u rezultate estetskih postupaka, bez obzira na stručno područje pružatelja usluge.

Veoma vam je važan pristup pacijentima, trudite se da im, kad dođu kod vas, bude prijatno i udobno i da im odagnate sve strahove. Zašto je za stomatologa bitno da uzme u obzir i emotivno stanje pacijenta?
Emotivno stanje pacijenta ima ključnu važnost u stomatologiji iz nekoliko važnih razloga.
Prvo, strah od stomatoloških postupaka je uobičajen i može biti duboko ukorijenjen kod mnogih pacijenata. Uzimajući u obzir emotivno stanje pacijenta, stomatolog može prilagoditi pristup kako bi umanjio strah i anksioznost. Osjećaj sigurnosti i povjerenja u stomatologa može značajno olakšati posjet, čime se povećava vjerojatnost da će pacijent redovito dolaziti na kontrole i brinuti se o svom oralnom zdravlju.
Drugo, emocionalno stanje pacijenta može utjecati na tijek tretmana. Anksioznost i stres mogu izazvati fiziološke promjene, kao što su povećana srčana frekvencija ili napetost mišića, što može otežati provođenje postupaka. Stomatolog koji je osjetljiv na emocionalno stanje pacijenta može prilagoditi tempo i pristup kako bi postupak bio što manje stresan.
Treće, pacijenti često povezuju svoje oralno zdravlje s emocionalnim doživljajima, kao što su samopouzdanje i osjećaj privlačnosti. Stomatolog koji razumije ovu povezanost može raditi na poboljšanju ne samo fizičkog, već i emocionalnog aspekta oralnog zdravlja pacijenta.
Konačno, odnos između stomatologa i pacijenta je ključan za uspješno liječenje. Empatičan
pristup, slušanje pacijentovih briga i pružanje podrške stvaraju pozitivan okoliš u kojem se pacijenti osjećaju cijenjeno i brinuto. Ovo može pozitivno utjecati na suradnju pacijenta tijekom liječenja i na krajnje rezultate. U konačnici, uzimanje u obzir emotivnog stanja pacijenta nije samo etički pristup stomatologiji, već i ključ za postizanje najboljih rezultata u skrbi o oralnom zdravlju pacijenata.

Foto: Smile.hr

Vaša poliklinika, smještena u prelijepoj Opatiji, doprinosi i razvoju dentalnog turizma. Koje su najčešće stomatološke usluge koje privlače pacijente da iz drugih gradova i zemalja dođu da se liječe kod vas?
Uistinu, Poliklinika Smile s ponosom doprinosi razvoju dentalnog turizma u predivnom gradu Opatiji. Naša lokacija na Jadranskoj obali Hrvatske privlači pacijente iz različitih gradova i zemalja, a najčešće stomatološke usluge koje privlače pacijente su:

Implantologija: Custom made implantati i ostali napredni postupci u dentalnoj implantologiji su često razlog dolaska pacijenata. Ova usluga omogućuje pacijentima povrat osmijeha i funkcionalnost zuba.
Estetska stomatologija: Mnogi pacijenti dolaze zbog estetskih tretmana, kao što su izbjeljivanje zubi, keramičke ljuskice ili tretmani botoksom. Opatija je atraktivna destinacija za one koji žele poboljšati svoj osmijeh i izgled.
Ortodoncija: Liječenje nepravilnog položaja zuba privlači pacijente, a Opatija pruža opuštajuću okolinu za dugotrajne ortodontske postupke.
Opća stomatologija: Pacijenti također dolaze zbog rutinskih stomatoloških usluga poput
pregleda, čišćenja i popravaka zuba. Naša poliklinika pruža visoku kvalitetu opće stomatološke skrbi.
Dentalni turizam: Opatija kao turistička destinacija nudi prekrasno okruženje i mnoge atrakcije za pacijente koji žele spojiti liječenje s odmorom.

Vrhunska stomatološka usluga na prelijepoj lokaciji
Mnogo je razloga zbog kojih se pacijenti odlučuju da brigu o svom oralnom zdravlju povjere Poliklinici Smile.
“Naša poliklinika se ponosi vrhunskom stomatološkom skrbi, ljubaznim osobljem i modernom opremom. Sve to zajedno s prekrasnim okolišem Opatije čini nas privlačnim izborom za pacijente iz različitih dijelova svijeta koji žele poboljšati svoje oralno zdravlje i estetiku osmijeha”, ističe dr Slovša.
Ako želite da zakažete termin ili više informišete o Poliklinici Smile, možete to učiniti putem broja telefona +385 (0)51 561 400 ili mejl adrese info@smile.hr. Više detalja dostupno je i na web sajtu www.smile.hr.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -