NaslovnaSavjetiKako tretman aparatićem može promijenti izgled lica i nosa

Kako tretman aparatićem može promijenti izgled lica i nosa

- Advertisement -

Ortodontski tretman je više od ispravljanja zuba. Takođe, uključuje poboljšanje odnosa između gornjeg i donjeg luka kako bi se zubi mogli pravilno spojiti, a usklađivanjem zuba i vilica, proteze i Invisalign® mogu imati pozitivan uticaj na oblik i crte lica. 

Za blage slučajeve, poput blagih prostora ili gužve, osmeh može biti jedino primetno poboljšanje vašeg lica. Međutim, u težim slučajevima, kao što su “loši” zagrizi (izražena jedna od vilica), izgled lica može biti promijenjen zbog neravnoteže vilice. Kada se zubi i vilice poravnaju, poboljšanje izgleda lica i osmjeha može postati dramatično. 

Ako pogledate nečije lice prije i poslije aparatića za zube, oni i dalje liče na sebe, ali cilj je izvući ono najbolje u njihovom osmjehu i crtama lica. Za ovo je potrebno mnogo planiranja i preciznosti, zbog čega biste se trebali obratiti specijalisti ortodoncije za liječenje, posebno onom koji ima pristup visokim tehnologijama. 

U inovativnim ortodontskim centrima, oni mogu da manipulišu virtuelnim 3D modelom vaših usta kako bi isplanirali kada i gdje će se svaki pojedinačni zub pomjeriti dok ne dobiju s savršen položaj zuba u odnosu na osmjeh i ugriz, vodeći računa o tome da vilice budu prave. 

Oni zapravo dizajniraju savršen osmjeh za vaše jedinstvene crte lica i zuba i anatomiju. 

Promjene lica nakon tretmana aparatićem 

Prilično je retko da je lice osobe savršeno simetrično i često je jedva primetno da nije. Međutim, povremeno može doći do značajnih odstupanja koja počinju u samoj vilici. 

U tim slučajevima, proteze i Invisalign mogu značajno poboljšati asimetričnost lica. Kada je riječ o simetriji i obliku lica mnogo toga ima veze i sa uglovima. Tako, pomjeranjem zuba i vilica, mijenjaju se uglovi između usana i nosa, što može učiniti da nos izgleda malo drugačije. 

U inovativnim ortodontskim centrima ortodonti su orijentisani na detalje i uzimaju u obzir faktore poput toga kako se oblik lica mijenja sa starenjem, tako da se mogu stvoriti zapanjujuće promjene u osmehu i profilu lica koji traje cijelog života. 

Jedna stvar koju treba uzeti u obzir kada govorimo o promjenama lica tretmana aparatićem ili Invisalign metodom je da su godine važan faktor. Kod mlađih pacijenata koji još rastu i razvijaju se, mnogo lakše se može manipulisati vilicom i strukturom lica. U stvari, ponekad je glavna svrha rane ortodoncije uravnotežiti crte lica djeteta navodeći rast vilice. Ortopedski aparati poput Herbstovih ili palatinalnih ekspandera mogu biti od velike pomoći u tome. 

Za odrasle osobe, ortodontski tretman i dalje može biti izuzetno efikasan u pokušajima da se poboljšaju ekstremna neslaganja i neravnoteže lica. 

Izvor: innovativeorthocenters.com 

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -