NaslovnaObavještenjaOpet se oglasili stomatolozi iz Herceg Novog - Izlazak na ove i...

Opet se oglasili stomatolozi iz Herceg Novog – Izlazak na ove i ovakve izbore bi samo dao legitimitet nečemu, što svi želimo da mijenjamo

- Advertisement -

Stomatolozi iz Herceg Novog su sredinom prošlog mjeseca imali sastanak podružnice Stomatološke komore Crne Gore, na kojem su jednoglasno podržane odluke sa vanredne Skupštine SKCG od 2. jula i smjene predsjednika dr Gorana Mandića.

Posljednja dešavanja gdje smijenjeno rukovodstvo komore pokušava da organizuje izbore, natjeralo je doktore iz ovog primorskog grada da se opet oglase. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Foto: freepik.com

“Kao što je javnost putem medija već obaviještena, dana 17. jula 2021. godine, u prostorijama “JZU Dom zdravlja”‘ Herceg Novi, održan je sastanak novske podružnice doktora stomatologije, na kojem je prisustvovalo 20 licenciranih stomatologa iz Herceg Novog. Nakon transparentne i sveobuhvatne diskusije, hercegnovski stomatolozi su jednoglasno zauzeli stav o aktuelnim dešavanjima u Stomatološkoj Komori Crne Gore (SKCG).

Na sastanku je, takođe, jednoglasno izabran delegat za saziv nove Skupštine i smatramo da je to bio demokratski i legitiman čin. Sastankom je predsjedavao najstariji kolega – dr Ilija Veselinović. Obzirom na neobjašnjive i za sve nas, štetne aktivnosti smijenjenog predsjednika Komore dr Gorana Mandića i jedne grupe kolega t.j. njihovog organizovanja izbora za saziv nove Skupštine, a za koje nemaju legitimitet, hercegnovski doktori stomatologije imaju potrebu da se opet obrate stručnoj i sveopštoj javnosti.

Foto: freepik.com

Naime, na Skupštini SKCG, održanoj 02. jula 2021. godine u Podgorici, staro rukovodstvo Komore je razriješeno, zbog nezadovoljstva doktora stomatologije dosadašnjim radom Komore, a na gradskim podružnicama je ostalo da izaberu svog delegata ili predstavnika, za saziv nove Skupštine, što su mnoge podružnice i uradile. Međutim, postavlja se pitanje kako nelegitimni i razriješeni organi Komore, organizuju nove izbore za Skupštinu, šalju izborne materijale po gradovima i nipodaštavaju i omalovažavaju jednoglasnu odluku koleginica i kolega od 17. jula, u konkretnom slučaju, vezano za grad Herceg Novi? (a isto se odnosi i na ostale gradove!).

Smatramo da je veoma važno da se naš sastanak i mišljenje shvati u pravom kontekstu, bez ikakvih pritisaka i uticaja “sa strane”. Ovo je omalovažavanje svih nas, kao ljudi, ljekara i onih koji pune budžet SKCG, a o čijem poslovanju i trošenju našeg novca i novca koje Ministarstvo zdravlja CG mjesečno uplaćuje Komori, ne znamo ništa. Komora bi trebalo da bude servis svih njenih članova, što do sada apsolutno nije bila, a izlazak na ove i ovakve izbore bi samo dao legitimitet nečemu, što svi želimo da mijenjamo”, stoji na kraju saopštenja.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -