NaslovnaLiteraturaDječija stomatologija

Dječija stomatologija

- Advertisement -

U udžbeniku Dječija stomatologija izloženi su savremeni principi endodontskog tretmana mliječnih zuba i zuba sa nezavršenim razvitkom korijena, kao i osnove zbrinjavanja povreda zuba.

Upotreba lasera u dječijoj stomatologiji je relativno novo polje rada sa velikim izgledima da obezbijedi prevazilaženje pojedinih nedostataka konvencionalnih stomatoloških tretmana.

- Advertisement -

Dječija stomatologija ima za cilj da obezbijedi oralno zdravlje djece primjenom savremenih preventivnih, dijagnostičkih i terapijskih mjera zasnovanih na čvrstim naučnim dokazima.

Ovo ujedno ukazuje na to da je dječija stomatologija neraskidivo povezana sa preventivnom stomatologijom, odnosno da dobar dječiji stomatolog mora, pored dijagnostike i terapije, dobro poznavati i primjenjivati sve principe prevencije oboljenja usne šupljine u djece.

- Advertisement -

Poznavanje tehnika sedacije i indikacija za rad u opštoj anesteziji značajno je za sve pacijente sa posebnim potrebama koji ne mogu biti podvrgnuti rutinskom tretmanu. Jedan od zadataka ovog udžbenika je da prenese iskustvo višedecenijskog rada sa djecom i olakša stomatolozima uspostavljanje uspješne saradnje na relaciji terapeut – dijete – roditelj.

Kome je udžbenik Dječija stomatologija namijenjen?
Namijenjen je studentima bazičnih integrisanih i poslediplomskih studija, ali i svim stomatolozima koji žele da rade i uživaju u radu sa malim pacijentima.

Kako je dječija stomatologija „cjelokupna stomatologija primijenjena na djeci“, u ovom udžbeniku je dat pregled aktuelnih naučnih stavova i kliničkih preporuka, uz lični osvrt autora na osnovu kliničkog iskustva u svakodnevnoj praksi, sa željom da se usmjeri, olakša i omogući efikasan, bezbolan i uspješan tretman oboljenja usta i zuba djece.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -