NaslovnaLiteraturaKarijes ranog djetinjstva – biološke osnove

Karijes ranog djetinjstva – biološke osnove

- Advertisement -

Stomatološka nauka stalno napreduje i zahtijeva konstantno praćenje savremene domaće i inostrane literature, zasnovane na naučnim činjenicama i dokazima.

Sa druge strane, potreba struke za rješavanjem, još uvijek, gorućeg problema u dječijhoj stomatologiji, karijesa ranog djetinjstva, nametnula je potrebu još jednom, za razmatranje ove veoma složene problematike.

- Advertisement -

Tako dostavljen rukopis „Karijes ranog djetinjstva – biološke osnove“, glavnog i odgovornog urednika prof. dr Jovana Vojinovića i navedenih autora, predstavlja značajan doprinos u veoma važnoj stomatološkoj disciplini, preventivnoj i dječijoj stomatologiji, kao i drugim granama stomatologije i medicine koje se bave djecom, naročito najmlađeg uzrasta.

Autori su na osnovu svog bogatog iskustva i po ugledu na savremenu dostupnu literaturu, kod nas i u svijetu u ovoj oblasti, razmotrili savremena saznanja u etiologiji i biološkim osnovama karijesa ranog djetinjstva, najnovijih podataka o rasprostranjenosti ovog oboljenja, kao i mogućnost procjene rizika za nastanak istog.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -