Naslovna Intervju Dentalna klinika je jedina organizaciona jedinica Univerziteta koja pored obrazovne funkcije nudi...

Dentalna klinika je jedina organizaciona jedinica Univerziteta koja pored obrazovne funkcije nudi usluge i građanstvu

Sredinom juna 2018. godine, pri Medicinskom fakultetu u Banjaluci, otvoren je Specijalistički centar “Dentalna klinika”. Misija klinike je primarno obrazovanje budućih stomatologa i specijalizanata, orijentisanih više prema praksi s ciljem samostalne i kreativne primjene stručnih znanja specifičnih za pojedina stručna područja.

Zadatak je organizovanje i izvođenje naučno-stručnih studija, obrazovanje studenata i specijalizanata stomatologije kojima se tokom studija prema Bolonjskom procesu, omogućava mobilnost u okviru evropskog visokoškolskog prostora i ravnopravan položaj u Evropi nakon završetka studija.

„Dentalna klinika“ sadržajno obuhvata teorijska i primijenjena znanja, uključujući i stručnu praksu.

Foto: dentalnaklinikabl.com

„U okviru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, već izvjesno vrijeme i sa velikim uspjehom radi Specijalistički centar „Dentalna klinika“. To je ujedno najsavremeniji i najopremljeniji centar te vrste u Republici Srpskoj, čiji je cilj pružanje dentalnih usluga i edukacija stručnog kadra iz svih oblasti stomatologije. Dentalna klinika je jedina organizaciona jedinica Univerziteta, koja pored obrazovne funkcije nudi usluge i građanstvu. Pacijenti imaju mogućnost da na jednom mjestu dobiju cjelokupnu uslugu od strane renomiranih stručnjaka, u ugodnom ambijentu opremljenom po svjetskim standardima“, kaže za naš portal prof. dr Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Foto: dentalnaklinikabl.com

Usluge u „Dentalnoj klinici“ mogu dobiti svi građani sa zdravstvenom knjižicom.
„Zahvaljujući ugovoru sa Fondom zdravstvenog osiguranja, kao i ugovorima sa većinom Domova zdravlja Republike Srpske, vrata Klinike su otvorena za sve građane sa zdravstvenom knjižicom za sve specijalnosti – oralna hirurgija, stomatološka protetika, ortopedija vilica, bolesti zuba i endodoncija, parodontologija i oralna medicina, te dječija i preventivna stomatologija“.

Foto: dentalnaklinikabl.com

„Dentalna klinika“ ima mogućnost i izrade protetskih nadoknada.
„U savremenom Zubotehničkom laboratoriju izrađuju se sve vrste protetskih nadoknada, kao i ortodontskih aparata. Klinika ima i savremene RTG aparate za intraoralna i ekstraoralna snimanja što doprinosi dijagnostici, a time i planu terapije stomatoloških oboljenja“.

Foto: dentalnaklinikabl.com

Vrhunski stručnjaci koji rade na klinici su potvrda da sve ide u pravom smjeru.
„Angažovanjem vrsnih profesora iz Beograda i Novog Sada, kao i afirmisanih specijalista, Klinika nudi timsku i kreativanu primjenu stručnih znanja specifičnih za složene slučajeve i kompleksne zahtjeve kao što su deformiteti vilica i zuba. Pružanjem vrhunske dentalne usluge pacijentima, isključivo radom po pravilima struke, neprestano se ulaže u obrazovanje i znanje, ali i u nove tehnologije, materijale i savremene trendove liječenja“.

Foto: dentalnaklinikabl.com

Želja svih je da „Dentalna klinika“ postane lider u razvoju dentalnih usluga u Republici Srpskoj.
„Pacijentu se pristustupa individualno, kako bi se odabrao najbolji mogući način stomatološke terapije, a zadovoljstvo naših pacijenata se ogleda u hiljadama zadovoljnih osmijeha i svakodnevno punim čekaonama pacijenata iz cijele regije. Prema tome, kontinuiranim predanim radom i iskustvom, praćenim vrhunskim evropskim i svjetskim normama iz oblasti dentalne medicine, Klinika je na putu zauzimnja liderske pozicije u pružanju i razvoju dentalnih usluga na teritoriji Republike Srpske“, zaključio je prof. dr Škrbić.

- Advertisment -

POPULARNO

Stomatolozi – niko neće ostati nezbrinut, veže nas Hipokratova zakletva

Epidemija koronavirusa u našoj zemlji, poremetila je funkcionisanje stomatoloških ordinacija. Rade samo one koje imaju potpisan ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje...

Novi cjenovnik Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore za usluge osnovne stomatološke zaštite

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore odredio je novce cijene usluga za osnovnu stomatološku zaštitu. Ove cijene važe od 1. marta.

CAD/CAM – Budućnost u sadašnjosti

CAD/CAM tehnologija već 40 godina nalazi široku primjenu u raznim dijelovima civilizacijskog progresa. Njena primjena u stomatologiji bila je samo pitanje vremena....

Nova klasifikacija parodontnih i periimplantatnih bolesti i stanja

Od sredine prošlog vijeka klasifikacija parodontnih bolesti i stanja stalno se mijenjala u skladu s novim naučnim saznanjima. Još od antičkih vremena...
- Advertisment -