NaslovnaImplantatiZubni implanti cijene u Sarajevu

Zubni implanti cijene u Sarajevu

- Advertisement -

Zubni implanti su najbolje rješenje u slučaju nedostatka jednog ili više zuba, uključujući nedostatak svih zuba u vilici.

Ako 3D orotpan pokaže da pacijent podsjeduje dovoljno vilične kosti za ugradnju zubnog implanta, ugradnja je brza i veoma laka po pacijenta.

- Advertisement -

Čak i kod potpune bezubosti, zubni implanti ugrađuju se brzo, u dvije faze, sa tromjesečnom pauzom, tokom koje pacijent nosi privremenu protezu ili fiksne plastične privremene mostove, tako da sam implantski zahvat ne utiče na tempo života.

Ako je potrebno vađenje zuba, to će biti obavljeno prvog dana, a ugradnja šrafova počeće dva ili tri dana kasnije, kada rane zarastu.

- Advertisement -

Nekada je moguće i momentalno ugraditi implante, dok se ponekad preporučuje i duže čekanje, što zavisi od stanja vilice.

Zbog velikog interesovanja čitalaca, istraživali smo koliko se kreću cijene zubnih implanta u Sarajevu. Na cijenu zubnog implanta utiče koji je proizvođač, a kreću se od 1000 do 1200 konvertibilnih maraka, odnosno od 500 do 800 eura po zubu. Cijena mini zubnih implanta su 800 konvertibilnih maraka (400 eura).

Pogledajte prosječne cijene zubnih implanta u Bosni i Hercegovini.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -