NaslovnaImplantatiCijene implanta u Crnoj Gori

Cijene implanta u Crnoj Gori

- Advertisement -

Savršen osmijeh više nije samo estetski ideal, već je i ključ za poboljšano samopouzdanje, ali i opšte zdravlje. Ukoliko razmišljate o rješenju za zamjenu izgubljenih zuba, nema bolje odluke od ugradnje zubnog implanta. Stručnjaci sa kojima sa kojima je portal Stomatologija.me razgovarao izrazili su uvjerenje da je implantologija budućnost stomatologije i da omogućava da se pacijentima vrate osmijeh i funcionalnost zuba kao nikada prije.


Šta je zubni implant? U pitanju je titanijumski šraf koji se ugrađuje u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamjena za korijen nedostajućeg zuba. Zubni implanti su jači i dugovječniji od njihovih prethodnika (mostova i proteza), a nude trajno rješenje za gubitak zuba jer su strukturno i funkcionalno integrisani sa kostima čeljusti i okolnim zubima, što znači manje problema i potreba za budućim intervencijama.

- Advertisement -


Pet razloga zašto je ugradnja implanta prava odluka

Prirodan izgled:
Zubni implanti su dizajnirani da se savršeno uklope u usnu šupljinu pacijenta. Oni su gotovo identični prirodnim zubima po boji i obliku, tako da niko neće primjetiti razliku. Osjećaćete se samouvjereno smijući se, znajući da izgledate prirodno i lijepo.

Trajnost i pouzdanost:
Zubni implanti su dugotrajno rješenje za gubitak zuba. Izrađeni su od visokokvalitetnih materijala koji traju decenijama, ako ne i cijeli život, uz odgovarajuću njegu. Zaboravite na probleme sa klasičnim protezama koje se mogu pomjerati ili izazvati nelagodnosti. Zubni implanti ostaju čvrsto ukorijenjeni.

- Advertisement -

Očuvanje zdravih zuba:
Ugradnja zubnih implanta ne zahtijeva smanjenje ili oštećenje okolnih zuba, kao što je to slučaj kod mostova. Ovo znači da vaši preostali prirodni zubi ostaju netaknuti, čime se čuva oralno zdravlje i funkcija žvakanja.

Bolji govor i žvakanje hrane:
Zubni implanti omogućavaju da bolje govorite i prirodno žvaćete hranu. Protetske opcije poput klasičnih proteza mogu uzrokovati nelagodnosti i otežati govor, dok implanti pružaju stabilnost i funkcionalnost kao prirodni zubi.

Unaprijeđeno opšte zdravlje:
Gubitak zuba može uticati i na opšte zdravlje. Nedostatak zuba može dovesti do problema sa varenjem hrane, smanjenog unosa hranljivih materija, čak i do razvoja drugih zdravstvenih problema. Zubni implanti mogu pomoći u očuvanju vašeg opšteg zdravlja tako što će vam omogućiti da jedete pravilno i održavate kvalitetnu oralnu higijenu.


Sve navedeno ukazuje da je ugradnja zubnih implanta očigledno najbolja odluka kada je riječ o nadoknađivanju izgubljenih zuba. Ne samo da će pacijenti povratiti svoj osmijeh i samopouzdanje, već će takođe poboljšati svoje opšte zdravlje i funkcionalnost u svakodnevnom životu. Investicija u zubne implante je investicija u ličnu sreću i dobrobit.

Cijene implanta u Crnoj Gori

Zbog velikog interesovanja čitalaca istraživali smo kakve su cijene ugradnje implanta u Crnoj Gori i došli do podatka da se kreću od 600 do 700 eura u zavisnosti od ordinacije i proizvođača. Tako je Biohorizons implan 600, Bredent 650, a Strauman i Nobel 700 eura. Kad su u pitanju ostale usluge vezane za implantologiju, cijene sinus lifta kreću se od 800 do hiljadu eura, krunica na implantu na šrafljenje je od 200 do 250 eura, bezmetalna krunica na implantu oko 300, a metalokeramička između 100 i 150. Vađenje implanta kreće se oko 150 eura. Da bi se na implant postavio jedan zub ili da bi poslužio kao nosač mosta na njega se mora postaviti superstruktura, odnosno abatment. Cijena abatmenta je oko 80 eura.


Ako ste odlučili da odmah zakažete sastanak sa stručnjakom i krenete putem ka osmijehu koji će trajati cijelog života, donosimo vam izbor preko 60 crnogorskih stomatologa koje preporučujemo.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -