NaslovnaObavještenjaZahtjev SK Crne Gore: Prioritet doktori stomatologije, stomatološki tehničari i asistenti prilikom...

Zahtjev SK Crne Gore: Prioritet doktori stomatologije, stomatološki tehničari i asistenti prilikom vakcinacije protiv koronavirusa

- Advertisement -

Doktor Goran Mandić, predsjednik Stomatološke komore Crne Gore, uputio je dopis ministarki zdravlja dr Jeleni Borovinić Bojović.

Predmet je skori početak vakcinacije protiv koronavirusa i zahtjev da u prioritetnoj grupi budu doktori stomatologije, stomatološki tehničari i asistenti.

„Uvažena ministarko, U skladu sa Vašim izjavama u javnosti, a povodom prioriteta vakcinacije protiv virusa COVID -19, naglašavamo da je potrebno da se u sklopu zdravstvenih radnika prioritizuju posebno doktori stomatologije, stomatološki tehničari i asistenti u Crnoj Gori, koji obavljaju zdravstvenu djelatnost u sklopu državnih i privatnih zdravstvenih ustanova“, ističe Mandić u dopisu i nastavlja:

Foto: luciinbici.org
Foto: luciinbici.org

„Kako ste i sami naglasili svi zdravstveni radnici su na prvoj liniji odbrane, a mi smatramo posebno naša grana medicine koja je direktno izložena dobijanju infekcije novim koronavirusom, prilikom rada sa pacijentima. Očekujemo pozitivno postupanje po ovom zahtjevu“, zaključuje se u dopisu.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -