Naslovna Obavještenja Za drugi upisni rok ostalo 17 slobodnih mjesta na stomatologiji na Medicinskom...

Za drugi upisni rok ostalo 17 slobodnih mjesta na stomatologiji na Medicinskom fakultetu u Podgorici

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Miodrag Radunović kazao je da je, kao i uvijek interesovanje za upis na Medicinski fakultet veliko.

“Najbolji đaci gimnazije i srednjih stručnih škola, (medicinska) iskazali su interesovanje za upis na studijske programe Medicina, Stomatologija i Farmacija. Humanost, etičnost, empatija i želja da se pomogne čovjeku je osnovni motiv svakog zaljubljenika u bijeli mantil i ljekarsku profesiju“, kazao je Radunović.

Prof. dr Miodrag Radunović (Foto: ucg.ac.me)

Svjesni da ljekarski poziv traži odricanja, ulaganje ogromne energije u sticanje znanja, nesebično davanje sebe drugom u cilj zaštite zdravlja i liječenja, nije umanjilo njihovo interesovanje za ovaj humani posao, dodaje on.

“Vjerovatno najbolji đaci i upisuju Medicinski fakultet, znajući da se mora učiti cjeloživotno, jer nauka napreduje iz časa u čas, a praćenje savremenih trendova najvažnije je u medicini, jer ljudski život nema cijenu“, smatra Radunović.

On isitiče da borba za svakog čovjeka traži humanog, stručno kompetentnog ljekara, a to se postiže kontinuiranim učenjem.

Interesovanje za upis u I godinu studija, za studijsku 2020/21. godinu je bilo veliko i za studijski program Farmacija, kao i za primijenjene studijske programe Visoka medicinska škola i Primijenjena fizioterapija.

Foto: ucg.ac.me

„Na studijskom programu Farmacija, pravo upisa steklo je 32 kandidata sa diplomom „Luča“. Na studijskom programu Visoka medicinska škola pravo upisa steklo je 50 najbolje rangiranih kandidata, a na studijskom programu Primijenjena fizioterapija njih 45“

Prijemni ispit iz predmeta Biologija i Hemija, polagali su kandidati zainteresovani za upis na studijskim programima Medicina i Stomatologija.

„Nakon ocjenjivanja testova, rezultati nijesu ohrabrujući. Komisije sastavljene od eminentnih profesora Prirodno-matematičkog fakulteta i Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, koji predaju Biologiju i Hemiju na Medicinskom fakultetu UCG, formirali su pitanja iz udžbenika gimnazije, iz kojih su kandidati učili tokom školovanja i imali najbolje ocjene, a većina su i nosioci diplome „Luča“. Pitanja su bila koncipirana po sličnom modelu brošure „Zbirka zadataka iz Biologije i Hemije za pripremu prijemnog ispita, Beograd 2009. god.“, koja je do sada bila osnova njihove pripreme“, saopštio je dekan Radunović.

Ne treba da se obeshrabre, poručuje dekan Radunović, vjerovatno je bilo manje učenja, nesnalaženja, stres zbog epidemiološke situacije, ili pak možda loš dan.

Foto: ucg.ac.me

Za drugi upisni rok na Medicinskom fakultetu, ostalo je 48 slobodnih mjesta na studijskom programu Medicina i 17 slobodnih mjesta na studijskom programu Stomatologija.

Termin drugog upisnog roka biće objavljen od strane Univerziteta Crne Gore.
„Zainteresovani kandidati imaće dovoljno mjesta i vremena da uz kvalitetnije učenje ostvare svoj cilj, upis na studije Medicine i Stomatologije, zaključuje Radunović.

Za 22 godine postojanja, na Medicinskom fakultetu je diplomiralo 574 doktora medicine, koji rade u Crnoj Gori, regionu i zemljama EU, 115 doktora stomatologije i 258 doktora farmacije.

- Advertisment -

POPULARNO

Poslije vađenja zuba, rana nikako ne smije da se ispira

Vađenje zuba u nekom trenutku u životu postane neophodnost. Ukoliko dozvolimo da se dogodi da je vađenje zuba potrebno, onda sa tim...

Naučnici tvrde: Broj zuba otkriva probleme sa zdravljem i koliko ćete živjeti

Redovna oralna higijena je osnovna stvar kod svakog čovjeka iz estetskih razloga, ali i mnogo zdravstvenih. Pregledom usne duplje može da se...

Predstavljamo: Super-Snap Mini-Kit

Super-Snap diskovi na jednostavan način poliraju i obrađuju kompozite brzo i sigurno. Diskovi različitih veličina i finoće imaju elastične držače, koji se...

U julu smo imali preko 190.000 otvorenih stranica, 32% više nego prethodni mjesec

Još jedan fenomenalan mjesec je iza nas, kada je u pitanju čitanost portala www.stomatologija.me. Imali smo 190.323 otvorene stranice i 62.689 pojedinačnih...
- Advertisment -