NaslovnaSavjetiRazlozi zbog čega su dobri zubni implantati

Razlozi zbog čega su dobri zubni implantati

- Advertisement -

Postoje određeni delovi tijela koje smo skloni da ignorišemo, a jedan od njih su naši zubi. Mnogi se ne mogu pohvaliti održavanjem savršene higijene zuba, zbog čega patimo od karijesa i propalih zuba. Zahvaljujući stomatološkoj tehnologiji, međutim, imamo zubne implantate koji su daleko naprednije metode u odnosu na konvencionalne proteze.
Dentalni implantat je vještački, titanski korijen zuba umetnut u vilicu, kako bi držao krunicu ili most. Implantati su idealan izbor za ljude dobrog opšteg zdravlja, koji su izgubili jedan ili više zuba zbog parodontitisa, traume ili nekog drugog razloga.

Postoje dva tipa implantata. Jedan je endostalni implant. Koristi titanijumske vijke ugrađene u vilicu. Drugi tip implantata se naziva subperiostalni i nalazi se ispod desni i iznad kosti vilice. Obično se preporučuje osobama sa nezdravim ili slabim viličnim kostima, koji, možda, ne mogu drže implant.
Proteze nisu savršene za jelo i govor. Mnogim ljudima je možda teško da slobodno govore sa protezama gdje bi govor mogao da bude malo nerazumljiv. Još je gore kada imate protezu koja ne može da se uklopi, jer određeni zvukovi mogu da ih natjeraju da se kreću u ustima. Kod implantata se ne suočavate sa takvim problemima, jer će oni čvrsto držati zube na svom mestu. Govor će biti savršeno normalan sa implantima.
Zubni implanti se ponašaju kao vještački korijen i nikada neće biti skloni propadanju ili infekciji kada se pravilno urade.

Proteze ako se naprave za jedan ili dva zuba ili više, nisu fiksirane. Kao takvi, vremenom, postaju labava i vidljivi su znakovi da imate protezu. Može postojati mali procjep između umjetnog materijala i desni. Ovo može uticati na vaš osmijeh iz kozmetičke perspektive. Budući da su zubni implantati opremljeni preciznošću, njihovo poravnanje je savršeno i daje vam savršen osmijeh.
Mnogi se slažu, pojedinačne proteze se kreću u ustima i mnogi razvijaju naviku da se ugrizu. Takve navike, kao i ishrana, mogu završiti razbijanjem proteza i možda ćete morati ponovo da ih pravite. Iako su zubni implanti skuplji, oni eliminišu takve gnjavaže.

Zubni implanti zaustavljaju gubitak kostiju. Može doći do gubitka koštane mase kada idete na vađenje zuba. Zubni implanti „varaju“ kost u razmišljanju da je prisutan zub i zato su jedina tehnika restauracije koja stimuliše rast kostiju i poboljšava stanje vilice.
Kod proteza postoje određene vrste namirnica koje se teško mogu jesti zbog potrebnih pokreta usta. Štaviše, sa zubnim pločama na površini nepca, ukus hrane je smanjen. Zubni implantati kao i obični zubi ne daju takve probleme

Dentalni implanti poboljšavaju izgled. Ovo je očigledna činjenica da su zubni implantati estetski bolji za vaš izgled. Teško je primijetiti implantate kao proteze, jer izgledaju kao prirodni zubi. Oni, takođe, poboljšavaju kvalitet života za vašu usnu duplju koja će se znatno poboljšati. Štaviše, oni su dobri za vaše samopoštovanje jer tada niste svjesni da imate „lažni“ zub.
Pretpostavlja se da samo starije osobe nose protezu, postoji i veliki broj mladih ljudi koji možda moraju da nose proteze zbog nesreća ili pokvarenih zuba. To može da se pretvori u noćnu moru, kada se sjetiti da ćete sljedećeg jutra ponovo staviti protezu prethodne noći. Postoje slučajevi da možete izjuriti iz kuće bez proteza. Zamislite taj scenario. Sa zubnim implantatima nemate te probleme.
Koliko puta su oni koji nose proteze imali strah da spavaju sa njima i da ih progutaju? To je stalni strah koji se neće pojaviti kod zubnih implantata. Kada ih jednom stavite, ne morate više razmišljati o njima.

Sa protezama, postoje šanse da se prelome kada se pregrizu dok jedu hranu. Zubne proteze mogu čak dovesti do toga da se sitni fragmenti krila proteze pomiješaju sa hranom i progutaju. To se nikada neće dogoditi u slučaju zubnih implantata.
Loše higijena prakse koja uključuje vaše proteze, mogu dovesti do infekcija u ustima kao što su stomatitis, drozd ili infekcije kvasca. To se nikada neće dogoditi sa zubnim implantima jer su oni jedan zub koji pokriva vijak i možete ih četkati kao prave zube.
Zubni implanti eliminišu svaku moguću poteškoću u održavanju kao što je slučaj sa protezama. One moraju biti zamijenjeni u određenom vremenu. Zubni implantati su veoma izdržljivi i vi vodite mnogo opušteniji život.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -