NaslovnaObavještenjaPodržan prijedlog da Mandić bude novi predsjednik SK, Bojanić odbio kandidaturu

Podržan prijedlog da Mandić bude novi predsjednik SK, Bojanić odbio kandidaturu

- Advertisement -

Još jedna „prepreka“ je srušena na putu da Goran Mandić postane novi predsjednik Stomatološke komore Crne Gore. Na današnjem sastanku podgoričke i danilovgradske podružnice, sa 14 glasova za i pet uzdržanih, podržan je prijedlog Izvršnog odbora da nikšićki stomatolog bude nasljednik Borislava Ćalovića.
-Kada je Inspekcija rada utvrdila da po sili zakona ne mogu da budem više na čelu Stomatološke komore Crne Gore, obavijestili smo Ministarstvo rada da smo odmah krenuli u proceduru za izbor novog predsjednika. Izvršni odbor je donio odluku da Goran Mandić bude kandidat. Novi predsjednik treba da ima ljudske, morale i profesionalne kvalitete, da kontroliše svoja osjećanja i da je u svakom trenutku spreman da sasluša i drugačije mišljenje. Mislim da Goran Mandić zadovoljava te kriterijume – istakao je Ćalović.

Doktor Nikola Barović je predložio da Duško Bojanić bude kandidat, ali je taj prijedlog odmah pao u „vodu“.
-Hvala Nikoli što me predložio, ali ne želim da budem kandidat za predsjednika. I da me predložilo svih 300 kolega iz Podgorice, isto bih uradio. Imam lične razloge zbog čega ne želim da budem predsjednik. Možda i najbolje od svih poznajem Mandića, ali smatram da novi predsjednik treba da bude neko iz Podgorice – objasnio je Bojanić.
Od 14 podružnica komore u Crnoj Gori, danas su još održani sastanci u Baru, Budvi i Tivtu. Samo su se Cetinje i Plav bili uzdržani po pitanju da Mandić bude predsjednik sa obrazloženjem da ga dovoljno ne poznaju, ali da nemaju svog kandidata. Da li će još neko sem Mandića ući u trku za prvog čovjeka SK Crne Gore, biće poznato u petak.
-Do petka sve podružnice moraju da dostave zapisnike sa sastanaka sa prijedlogom za predsjednika. Potom ćemo 12. aprila održati sjednicu Izvršnog odbora, kada ćemo i zakazati Skupštinu, na kojoj će delegati glasati za novog predsjednika – naglasio je Ćalović.

On se osvrnuo i na trenutnu finanijsku situaciju u Stomatološkoj komori Crne Gore.
-Na računu trenutno imamo oko 110.000 eura i može sve ono što je planirano za ovu godinu da sprovedemo bez problema. Imamo dovoljno sredstava da dovedemo eminentne predavače crnogorskim stomatolozima na noge. Stalno smo pričali da je komora kuća svih stomatologa i da nijedan konstruktivni prijedlog nećemo odbiti – zaključio je Ćalović uz napomenu da će treći Kongres stomatologa Crne Gore biti održan od 17. do 19. oktobra.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -