NaslovnaSavjetiPočeli radovi, do kraja godine otvaranje poslove jedinice “Zavod za stomatologiju” Republike...

Počeli radovi, do kraja godine otvaranje poslove jedinice “Zavod za stomatologiju” Republike Srpske u Trebinju

- Advertisement -

Javna zdravstvena ustanova „Zavod za stomatologiju“ osnovana je Odlukom Vlade Republike Srpske sredinom decembra 2010. godine, kao zdravstvena ustanova sekundarnog nivoa u kojoj se pacijentima pružaju specijalističke usluge iz svih oblasti stomatologije.

Zavod je organizovan tako da su pacijentima na jednom mjestu dostupni specijalisti iz svih oblasti stomatologije, koji prema visokim domaćim i međunarodnim standardima pružaju ne samo usluge koje se nalaze na cjenovniku Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, nego i velik broj komercijalnih usluga, naročito usluga iz oblasti estetske stomatologije.

U Zavodu se godišnje pregleda preko 24 000 pacijenata, te pruži preko 80 000 usluga, od čega najveći broj usluga iz oblasti oralne hirurgije i ortopedije vilica. Da bi pacijentima iz Hercegovine omogućili da za usluge ne dolaze u Banjaluku, do kraja 2021. godine se očekuje otvaranje poslovne jedinice u Trebinju.

“Dugo najavljivan projekat otvaranja Poslovne jedinice JZU Zavod za stomatologiju Republike Srpske” u Trebinju, počeo je da se realizuje i da postaje stvarnost. Počeli smo sa građevinskim radovima u prostoru koji nam je predan na raspolaganje u sklopu JZU DZ Trebinje, te smo počeli sa grubim građevinskim radovima, a do kraja godine očekujemo i kompletnu finalizaciju ovog značajnog projekta za našu Ustanovu i stvaranje svih pretpostavki za njeno zvanično otvaranje. Ponosan sam na činjenicu što sam, kao direktor ove Ustanove, pokrenuo jednu novu eru i viziju, te trasirao pravac u kojem Zavod treba da ide u budućem vremenu, uz svesrdnu podršku Vlade Republike Srpske, resornog ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, te podršku lokalne zajednice i privrednih društava Istočne Hercegovine”, istakao je dr Miloš Kos, direktor JZU “Zavod za stomatologiju Republike Srpske”.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -