fbpx
NaslovnaRiječ stomatologaNajpopularnija procedura u estetskoj medicini su tretmani hijaluronskim filerima

Najpopularnija procedura u estetskoj medicini su tretmani hijaluronskim filerima

- Advertisement -

Hijaluronski fileri nisu trajni, postižu najprirodnije rezultate, i ako treba, mogu se ukloniti i rastopiti posebnim enzimom. Estetska medicina je relativno nova grana medicine i svakim danom se sve više razvija. Ljudski vijek je sve duži a znaci starenja su primjetni već od tridesete godine života.

Koža kao najveći organ ljudskog organizma ima najprimjetnije tragove starenja. Srž same antiejdžing medicine su neinvazivne i minimalno invazivne procedure, čiji je rezultat očuvanje i unapređenje fizičkog izgleda, a samim tim i veće samopouzdanje svakog pojedinca.

- Advertisement -
Foto: dentbih.sfera.ba

Definitvno najpopularnija procedura u estetskoj medicini su tretmani hijaluronskim filerima kao najsigurnijim materijalima na tržištu. Za jako kratko vrijeme ( oko 20 – ak minuta) pacijentima možemo vratiti mladalačku svježinu na usnama, licu i vratu.

Hijaluronska kiselina kao sastav hijaluronskih filera je glikozaminoglikan, prirodna supstanca koja se već nalazi u vezivnom tkivu kože i ima višestruke funkcije :
*hidriranje kože ( sposobnost vezivanja molekula vode )
*održavanje tonusa i elastičnosti
*neutralisanje izrazito štetnih slobodnih radikala

- Advertisement -

Hijaluronski fileri nisu trajni, postižu najprirodnije rezultate, i ako treba, mogu se ukloniti i rastopiti posebnim enzimom. Šta se može tretirati hijaluronskim filerima ?
1.Konturisanje i popunjavanje usana
2.Konturisanje obraza i jagodica
3.Konturisanje donje vilice
4.Podmlađivanje lica, vrata i šaka
5.Popunjavanje nazolabijalnih brazdi ( linije koje idu od baze nosa do spoljašnjeg ugla usana)

Foto: dentbih.sfera.ba

6.Nadoknada izgubljenog volumena u temporalnoj regiji
7.Podizanje nosa
8.Popunjavanje sitnih ožiljaka

Svakako najtraženija procedura je popunjavanje usana hijaluronom (povećavanje, oblikovanje i konturisanje). Iako se čini jednostavnim postupkom, ovo je jedan od najtežih u estetskoj medicini za koji je potrebno puno radnog iskustva. Danas mogu ponosno reći da radim na stotine povećanja i oblikovanja usana svakih par mjeseci, različitim metodama individualno prilagođenim svakom pacijentu.

Procedura je bezbolna (radi se pomoću stomatološke ili topikalne anestezije) i potpuno je bezbijedna za pacijenta koji se odmah nakon tretmana može vratiti svakodnevnim aktivnostima.Mogući propratni efekti su otok i modrice koji se spontano povlače kroz nekoliko dana. Rezultat je odmah vidljiv, usne su jedre, rumene, hidrirane a vrlo često možemo korigovati postojeću asimetriju usana. Efekti su vidljivi od 6 do 12 mjeseci.

Foto: dentbih.sfera.ba

U većini slučajeva po tretmanu je potrebno samo 1 ml filera. Bolje je da se pacijent vrati nakon mjesec dana i dodate još 1ml ako ljekar procijeni da je to prikladno. Najvažnije je da rezultat bude prirodan, a lice proporcionalno. Pored pravilne tehnike za vrhunske rezultate potrebno je izabrati i odgovarajući materijal.

Ono na čemu ja lično insistiram je upotreba najkvalitetnijih, provjerenih i registrovanih preparata na našem tržištu. Na samom kraju, ljekar nije samo titula, i prefiks dr ispred imena. To je moj životni poziv. Jako sam zahvalna i ponosna što sam dio te elite i što na neki način svakodnevno imam priliku da usrećujem i uljepšavam svoje pacijente.

Izvor: DenTBiH

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -