NaslovnaSavjetiOvo je najbolje vrijeme za pranje vaših zuba

Ovo je najbolje vrijeme za pranje vaših zuba

- Advertisement -

Standarna procedura koju preporučuju stomatolozi je da se zubi peru najmanje dva puta dnevno i da upotrebljavamo sredstvo za ispiranje usta. Dio je jutarnje i večernje rutine, a neki ljudi čak i peru zube nakon svakog obroka. Ali kada je najbolje vrijeme za pranje zuba? Prema studiji koju su sproveli istraživači sa Univerziteta u Londonu, zbog nepostojanja dobrog istraživanja, savjeti o najboljem načinu pranja zuba su zbunjujući i nedosljedni.

Neki stomatolozi preporučuju da pričekate određeno vrijeme nakon što jedete određenu hranu ili pijete određena pića, poput gaziranih ili vina, kako ne biste oštetili zubnu caklinu. Ali, doktor Ričard Markes, jedan od vodećih stomatologa u Velikoj Britaniji, rekao je za „Independiente“ šta preporučuje u vezi sa pranjem zuba.
-Najbolje je prati zube najmanje dva puta dnevno, ujutro i uveče. Treba da sačekate najmanje 30 minuta nakon jela kako biste očistili zube, jer u suprotnom kiselina može oštetiti površinu zuba. Četkanje prije spavanja je zaista važno, jer u suprotnom hrana može da ostane na površini zuba i prouzrokuje propadanje preko noći – objasnio je Markus.

1 KOMENTAR

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -