NaslovnaObavještenjaMilena Vujačić: Optimistični smo po pitanju podizanja svijesti o oralnom zdravlju

Milena Vujačić: Optimistični smo po pitanju podizanja svijesti o oralnom zdravlju

- Advertisement -

Studenti stomatologije, okupljeni u MoDSA (Crnogorski komitet za međunarodnu saradanju studenata stomatologije), čitav mjesec su u misiji da kod, prije svega, mladih ljudi probude svijest o važnosti oralnog zdravlja. Sve je to u sklopu proslave Dana oralnog zdravlja u svijetu, koji se slavi 20. marta. Oni su obišli veliki broj osnovnih i srednjih škola u Podgorici, a posljednja „akcija“ bila je u subotu u Avanturističkom parku na Gorici. Zajedno sa svojom profesoricom Mirjanom Đuričković družili su se sa sugrađanima i otkrili su im tajne pravilnog održavanja oralnog zdravlja.

-Zadovoljni smo i onim što smo do sada uradili, posjetili smo veliki broj škola, a planiraju se posjete na više lokacija u gradu tokom Dana oralnog zdravlja – kazala je za naš portal Milena Vujačić, student i jedna od učesnica u ovoj akciji.
Ono što su vidjeli na „terenu“, daje nadu u optimizam po pitanju podizanja svijesti o oralnom zdravlju.
-Veoma smo optimistični po tom pitanju, jer se iz godine u godinu sve više radi i primjećujemo da i najmlađi znaju dosta o oralnog zdravlju. Oni su već spremni kada stignemo u vrtiće ili prve razrede osnovne škole da nam pokažu kako pravilno održavaju oralnu higijenu.

Studenti vjeruje da bi uspjeh bio ako bi 10 odsto onih učenika kojima su držali predavanje počeli na pravi način da vode računa od svojim zubima.
-Naravno da bi bio uspjeh, uvijek treba raditi više i uvijek se može postići više. Mi već duži niz godina u martu obilježavamo Dan oralnog zdravlja, svake godine obuhvatamo više škola i više lokacija – zaključila je Milena Vujačić.
Za 20. mart studenti će biti na dvije lokacije. Od 11 do 13 sati isprd Tehničkih fakulteta, a od 18 do 20 sati u Delti. U petak 22. marta biće u Siti molu od 18 sati.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -