NaslovnaSavjetiMezoterapija – tretman vječne mladosti

Mezoterapija – tretman vječne mladosti

- Advertisement -

Mezoterapija je nehirurška metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože. Prvi put ju je opisao dr Pistor pedesetih godina 20. vijeka i korišćena je za liječenje hroničnog bola.

U estetskoj medicini najviše se primjenjuje u njezi kože, jer osigurava njenu intenzivnu hidrataciju, vraćajući joj elastičnost, tonus i sjaj. Na ovaj način se pomoću igle aplikuju aktivni revitalizirajući sastojci u dublje djelove kože, gdje su oni najefikasniji. Terapija je individualna.

Zavisno od stanja kože injektuju se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koji fibroblaste podstiču na produkciju kolagena i elastina. Sprovodi se u više navrata, prema određenom protokolu. Mezoterapijom se poboljšava izgled i kvalitet kože lica, vrata i dekoltea.

Foto: lv-pharm.rs

Ovom procedurom najefikasnije se poboljšava struktura kože koja je usled dejstva spoljašnjih faktora, nezdravog stila života i neadektvatne ishrane izgubila tonus i postala primjetno dehidrirana i beživotna.

Unošenjem posebno određenih koktela koži se jednostavno daje sve ono što joj nedostaje, a sam metod je bezbolan za pacijenta. Preporuka je da se prvi tretman izvede već u dvadesetim godinama života kako bi se prevenirao nastanak dubljih bora i brazdi, kada sama mezoterapija uglavnom nije dovoljna da ispravi nesavršenosti koje se blagovremenim djelovanjem mogu izbjeći.

Izvor: instagram/dr_teodora_zarubica

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -