NaslovnaSavjetiJedanaest savjeta za odabir stomatologa i kvalitetnu stomatološku uslugu

Jedanaest savjeta za odabir stomatologa i kvalitetnu stomatološku uslugu

- Advertisement -

*Za kvalitetnu stomatološku uslugu, prvenstveno je bitna količina znanja. Ono se, kao i na ostalim fakultetima, temeljno mjeri po prosjeku ocjena. Količina znanja s prosjekom ocjena 6 ili 10, nije i nikada neće biti ista. Znanje je potrebno godinama povećavati kroz trogodišnji proces specijalizacije i kontinuirane edukacije.
*Druga po važnosti je manuela spretnost i, takozvana, lakoća ruke koja predstavlja lični talenat i posebnu vrlinu stomatologa.
*Iskustvo je izuzetno bitan faktor. Nipošto ga nemojte potcijeniti.
*Za kvalitetnu stomatološku uslugu, neophodna je asistencija stomatološke sestre.

*Uvijek imajte na umu da je za kvalitet potrebno vrijeme, naročito kada se radi o protetskim uslugama. Nemojte žuriti.
*Za izradu kvalitetnih protetskih radova (krunice, mostovi), zube je potrebno pripremiti. Za pacijente s parodontitisom (parodontozom), proces pripreme može trajati i do dva mjeseca.
*Stomatolog treba da poštuje vrijeme vašeg termina i da odvoji dovoljno svog vremena za vas.
*Izuzetno priznat u svijetu je indivindualni pristup pacijentu. Ne mogu se svi pacijenti tretirati na isti način, jer je svaki čovjek priča za sebe. Birajte stomatologa sa kojim možete uspostaviti energetsku konekciju i osjetiti povjerenje već nakon prve usluge.

*Oko 80% pacijenata posjeduje strah ili fobiju od pružanja stomatoloških usluga. Razgovarajte sa svojim stomatologom i upoznajte ga na startu sa svojim strahom, kako bi vam on mogao korektno pomoći. Strahovi se zaista mogu pobijediti i nestati.
*Zahtijevajte privatnost. Osim stomatološke sestre, niko više ne bi trebao čuti vaš razgovor sa stomatologom.
*Izuzetno bitan je ambijent u kojem se pružaju stomatološke usluge. Ugodan ambijent pruža rasterećenost i osjećaj smirenosti, ali je, po važnosti, od svega nabrojanog na posljednjem mjestu.
Napisala: Dr Lejla Cerić-Džaferović, specijalista parodontologije i bolesti usta

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -