NaslovnaIntervjuIntervju - Željko Uskoković: Roto Dent je porodična firma, imamo širok spektar...

Intervju – Željko Uskoković: Roto Dent je porodična firma, imamo širok spektar proizvoda u ponudi

- Advertisement -

Firma „Roto Dent“ iz Beograda je specijalizovana za promet rotirajućih instrumenata u stomatologiji i zubnoj tehnici. Bavi se zastupanjem austrijsko/švajcarske firme „G&Z Instrumente Gmbh“ sa sjedištem u gradiću Lustenau u Austriji. Sopstvena proizvodnja, kao i manuelna kontrola kvaliteta izrade svakog proizvoda, je dokaz zašto se ova firma nalazi se u samom svjetskom vrhu proizvođača iz ove oblasti. Pored toga, „Roto Dent“ je zastupnik kanadske firme „Tri Hawk“, za teritoriju Srbije. U pitanju je kompanija koja proizvodi karbidne sjekače za stare krunice i mostove.

„Roto Dent je firma koja je osnovana prije četiri godine (2015) i od tada se bavi isključivo prometom rotirajućih metalnih instrumenata, odnosno borera. U pitanju su dijamantski i karbidni boreri. Zastupamo firmu G&Z Instrument, koja se nalazi na tromeđi Njemačke, Austrije i Švajcarske iz mjesta Dornvir pored Bregenca. U pitanju je privatna firma, koja radi desetak godina i koja se svojim kvalitetom brzo „probila“ na tržište i brzo se penje na listi kvaliteta. Firma raste iz godine u godinu, broj komintenata je sve veći i veći, a uz to je i veliki broj prodajnih mjesta“, kaže za naš portal Željko Uskoković, direktor „Roto Denta“.

„Roto Dent“ obilazi sve događaje vezane za stomatologiju na terotoriji Srbije, Crne Gore…
„Roto Dent je porodična firma, nastupam samostalno, u svojoj režiji. Obilazim sve događaje vezane za stomatologiju u Srbiji, Crnoj Gori… i promovišem svoj asortitam proizvoda. Za prodaju borera sam se odlučio iz razloga što bi rekli „one man show“, jedna firma – jedan čovjek. Dosta raznovrstan je asortitam proizvoda, širok spektar proizvoda i ono što je najvažnije – mogu sve sam da postignem. Sam odlučujem, sam donosim poteze, poslovne korake bez uplitanja drugih ljudi. To je možda i najveća prednost samog posla“.

Asortiman proizvoda je širok. Od karbidnih borera, preko dijamantskih do diskova za poliranje, gumica za poliranje i freza.
„Imamo dijamantske borere, svi su oni višeslojni. Takozvani srebrni boreri, u više veličina i promjera. Zlatni boreri sa prevozom koji produžava vijek trajanja borera. U ponudi imamo i borere za obradu cirkona, takozvana ZD2 generacija. Pored toga imamo i karbidne borere u više veličina i vrsta. Od vrsta bih izdvojio SXM borere sa plavom livnicm i borere zelene, kao standardne. Imamo i asosrtima dijamantskih borera za kolenjak i gumice za poliranje kompozitne keramike.“

Stomatolozi i dalje najviše traže standardne borere, mada polako na listi visoko mjesto zauzimaju i boreri za obradu cirkona.
„Još uvijek primat imaju standardni boreri, srebrni za široku upotrebu, ali se polako širi i prodaja cirkona, odnosno borera za obradu cirkona. Vidjećemo kako će to dalje ići, ali sada je uzlazna putanja što se tiče tih borera. Uvoznici smo, za teritoriju Srbije, karbidnih sjekača, firme iz Kanade „Tri Hawk“ koji služe za sječenje starih mostova, kao i krunica od keramike“, zaključio je Uskoković.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -