NaslovnaObavještenjaDa li su stomatološke usluge skupe?

Da li su stomatološke usluge skupe?

- Advertisement -

Svi znamo da su stomatolozi na glasu kada je cijena usluga u pitanju, odnosno da stomatološke usluge važe za izrazito i bespotrebno skupe. Da li stomatološke usluge opravdavaju svoju cijenu?

Svakodnevno, kako moje kolege, tako i ja dobijamo pitanja od pacijenata da li se naš pregled naplaćuje. U narodu je postalo ukorijenjeno da je stomatološki pregled besplatan, te se neki čak i uvrijede kada čuju da se pregled naplaćuje 20 KM (10 eura), Koliko prosječno košta pregled u mom gradu.

Foto: epsomdentalcare.com.au

A tek stomatološke usluge – 50 KM (25 eura) je za plombu je preeeeviše i baš, baš skupo. Kamoli neke skuplje usluge. Sasvim je podrazumijevano da se uredno plati pregled kod nekog drugog doktora, koji nije nigdje ispod 50 KM, a gdje se nerijetko ne iskoristi ništa od materijala ili instrumenata.

Što je potpuno uredu i ja ću uvijek uredno platiti bilo koji pregled doktora, jer smatram da i trebalo toliko da košta jer nijedna medicinska usluga nije skupa.

Kada odemo na pregled ili intervenciju kod bilo kojeg doktora, mi ne plaćamo samo tu uslugu. U cijenu ulazi znanje doktora, njegov trud i rad i zalaganje za diploma. Plaćamo sve ono što je doctor uložio u sebe kako bi vam pružio najbolji tretman i pobrinuo se za vase zdravlje.

Plaćamo materijal koji je obezbijedio kako bi ono što dobijate bilo vrhunski, instrumente i metode za rad. Zašto nam nije problem dati svaki mjesec za nokte 25 KM (12 eura), a za plombu koja traje nekad i više od pet godina jeste puno 50 KM (25 eura).

Zašto nije problem dati za tretman epilacije 100 KM (50 eura), a za krunicu koja traje 10 godina jeste 200 KM (100 eura).

Zašto nije puno dati 80 KM (40 eura) za trepavice, a na uklanjanje kamenca jeste. Stomatološkom intervencijom obezbijedili ste ne samo oralno zdravlje već i opšte. Osigurali ste da nemate izvor bakterija u ustima, da vaš probavni sistem dobro radi jer gutate nesažvakanu hranu, jer možete formirati zalogaj zbog nedostatka zuba. A tek estetika i još mnogo, mnogo toga.

Izvor: Instagram/ena.filipovic

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -