NaslovnaIntervjuBiti "prvi među jednakima" u ustanovi kao što je Zavod za stomatologiju...

Biti “prvi među jednakima” u ustanovi kao što je Zavod za stomatologiju povlači veliku odgovornost, rad, ali i izazov

- Advertisement -

Sredinom jula, došlo je do promjena na čelu JZU „Zavoda za stomatologiju Republike Srpske“.

Dugogodišnju direktorku mr Ranku Knežević, naslijedila je dr Jovana Lovrić, specijaliste preventivne i dječije stomatologije. Bez obzira na tu promjenu, kurs se neće mijenjati.

Svi zaspoleni će stajati na raspolaganju pacijentima, kao što je bio slučaj svih ovih godina od osnivanja zavoda 2010. godine.

Dr Jovana Lovrić (Foto: JZU “Zavod za stomatologiju”)

“Biti „prvi među jednakima“ u ustanovi kao što je Zavod za stomatologiju zasigurno povlači veliku odgovornost, rad, ali i izazov s obzirom na to da zajedno sa svojim kolegama, unazad skoro deset godina, uspješno realizujemo sve zahtjeve pacijenata, odnosno građanstva, te smo kao takvi svima prepoznatljivi. Momenat u kojem sam ja preuzela dužnost je težak i ozbiljan ukoliko sagledamo borbu sa korona virusom koja i dalje traje, ali je moja obaveza, kao i svih radnika našeg kolektiva da bezrezervno stojimo na raspolaganju pacijentima, kao što smo činili i od samog početka epidemije“, istakla je v. d. direktorka u intervjuu za naš portal.

Kakvi su planovi što se tiče rada Zavoda do kraja godine?
„Zavod za stomatologiju Republike Srpske će kao ozbiljna javna zdravstvena ustanova, uz podršku nadležnog ministrastva, nastojati da zdravstvenu zaštitu učini dostupnom svakom pacijentu kojem je ona neophodna, pri tome vodeći računa da iskusni ljekari, specijalisti svih grana stomatologije budu uključeni u izradi i primjeni adekvatnog plana terapije. Svakako ćemo uložiti trud da zdravlje pacijenata i samog osoblja u borbi sa virusom budu na prvom mjestu, a da uspješno odgovorimo na svaki izazov koji je pred nama”

Da li je lakše biti u ordinaciji i raditi sa pacijentima, nego u kancelariji?
“Moram priznati da je opis posla u ambulanti u potpunoj suprotnosti ovome što trenutno radim, ali je suština prilično jednaka, nastojati pomoći ljudima, a pri tome ostati čovjek. Kroz rad sa najmladjim pacijentima u ambulanti, koji nije nimalo jednostavan, zadovoljni i nasmijani mališani, kao i roditelji predstvaljaju potvrdu svega lijepog što radim i stvaram, te su motiv da treba raditi još više i bolje. Opet, sa druge strane pružiti podršku svakom radniku ustanove, afirmisati ideje koje zajedno stvaramo, te se za njih boriti, imati zadovoljno gradjanstvo, pružiti kvalitetnu uslugu, predstavljaju samo neka od zaduženja rukovodioca, koja se uvijek razvijaju i u okviru kojih djelujem.“

Dr Jovana Lovrić (Foto: JZU “Zavod za stomatologiju”)

Planirate li neka, da se tako izrazim, pojačanja kada je u pitanju stručni kadar, bez obzira što u Zavodu rade vrhunski stručnjaci?
„Naš kolektiv čine pametni, sposobni i ambiciozni ljudi, stručni prije svega, koji su se kroz svoj rad afirmisali, sačinili veliki broj zadovoljnih pacijenata, koji se povećava iz dana u dan, te ćemo u zavisnosti od budućih potreba sagledati mogućnost, kako Vi kažete „pojačanja“ stručnih kadrova“, zaključila je dr Jovana Lovrić.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -