NaslovnaZanimljivostiNova pasta za zube "preko noći" čini vaše zube čvršćim i otpornijim

Nova pasta za zube “preko noći” čini vaše zube čvršćim i otpornijim

- Advertisement -

Nova pasta za zube BiominF čiji sastojci tokom sna pomažu u vraćanju izgubljenih minerala iz zubne gleđi, sprečavanju propadanja i tretiranju osjetljivih zuba ubrzo bi mogla biti dostupna na internetu, a prema očekivanjima proizvođača do kraja godine bi se mogla naći i u prodavnicama, piše Science daily.

biominBioiminF nudi novu tehnologiju za oporavak zuba, a mogao bi donijeti olakšanje milionima ljudi širom svijeta sa osjetljivim zubima.

Ova pasta nakon upotrebe polako oslobađa kalcijum, fosfate i jone fluora, a najbolje dejstvo ispoljava se ukoliko je  koristite prije spavanja, pa njeni sastojci bez uticaja drugih hemikalija tokom osam do 12 sati nesmetano mogu da kreiraju fluorove minerale koji jačaju i obnavljaju zubnu strukturu. Ovo posebno može biti korisno u prevenciji stvaranja karijesa.

Karijes je inače najčešća bolest u svijetu i pogađa čak do 90 odsto školske djece.

– Korišćenje paste za remineralizaciju čini zube mnogo otpornijim na uticaj hemikalija iz kisjelih bezalkoholnih pića poput voćnih i gaziranih sokova. Takođe je mnogo efikasnija od konvencionalnih pasti čiji se aktivni sastojci isperu i postaju neefikasni nakon manje od dva sata – rekao je profesor na fakultetu za Stomatologiju Queen Marry, Univerziteta u Londonu i vođa tima tim koji je razvio Biomin, Robert Hil.

Kako je naveo Hil, ova inovacija upotrebljiva je i u drugim stiomatološkim proizvodima.

– Tehnologija koja stoji iza Biomina ipak nije isključivo namijenjena pastama za zube. Ona se može koristiti i u drguim stomatološkim proizvodima kao na primjer onima za popunjavanje zubnih šupljina kako bi se pospješila remineralizacija unutar zuba – poručio je on.

Portal Stomatologija je nedavno takođe objavio zanimljivu priču o revolucionarnoj pasti za zube koja bi u skoroj budućnosti mogla da zamijeni stomatološke bušilice i dovede do mogućnosti ispunjavanja pokvarenih zuba bez prethodne fizičke obrade zuba.

Iako paste za zube vjerovatno neće moći u potpunosti da zamijene stomatologe, ova dva proizvoda sigurno će obradovati one koji zbog straha redovno ne posjećuju zubara.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -