NaslovnaZanimljivostiBol u zubu- kad je prva pomoć okretanje prirodi

Bol u zubu- kad je prva pomoć okretanje prirodi

- Advertisement -

Svijet u kome živimo brzo se razvija i mijenja, pa tako svakodnevno nailazimo na nove izazove i situacije, ali u isto vrijeme dobijamo mnoštvo novih informacija i riješenja za njih. Tako je i kada je u pitanju zdravlje ljudi. Uprkos tome, primetno je da se sve više ljudi okreće i vraća prirodi u potrazi za lijekom za koji smatraju da je zdravija varijanta od komercijalne ponude.

Sve je više primjera na internetu kako u svom domu možemo napraviti prirodnu pastu za zube, oblogu za upalu ili bol, prirodne osvježivače daha. Međutim, da li je to adekvatna i dovoljna briga o našem dentalnom zdravlju?

ALTERNATIVNA RIJEŠENJA ZA ZUBOBOLJU PRIJE POSJETE STOMATOLOGU

Sajt Healthline nudi čak 11 prirodnih lijekova kada se javi bol u zubu, a neki od njih su- karanfilić, čaj od nane, bijeli luk, timijan.

Karanfilić- može se koristiti u obliku ulja koje se vatom nanosi na bolno mjesto, ili u izvornom obliku pri čemu se komadići stave na zub koji boli i drže dok zub ne utrne;

Čaj od nane- ohlađenu kesiu čaja od nane staviti na upaljeno mjesto u usnoj duplji i držati dok se ne osjeti olakšanje;

Bijeli luk- smatra se da bijeli luk ima anti-inflamantorno dejstvo i da ubija štetne bakterije, pa je tako preporučljivo napraviti pastu od nekoliko čenova bijelog luka i naneti na bolno mjesto;

Timijan- aromatična biljka koja se može koristiti svježa ili kao ulje, i osim što se može naneti direkno na bolno mjesto, može se takođe pomiješati sa vodom i koristiti za ispiranje usne duplje.

Osim ovih, kao prirodni lijekovi se na različitim sajtovima pominju još i ulje lavande, vanila, kantarion, slana voda, pirinčana voda.

KADA JE VRIJEME DA SE OBRATITE STOMATOLOGU?

Svi prirodni lijekovi su samo prva pomoć ili dodatak propisanoj terapiji stomatologa. Ukoliko bol traje više od dva dana, i pritom je sve jači, preporuka stomatologa je da se odmah javite kako biste dobili adekvatnu terapiju.

Prirodna alternativa lijekova o kojoj smo pisali nikako se ne smije koristiti kao jedini način liječenja jer to može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme. Pa Vam portal stomatologija.me, pored ovih preporuka, snažno savjetuje i obaveznu posjetu stomatologu ukoliko se javi problem zubobolje.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -