NaslovnaZanimljivostiVeliki oralni problemi očekuju repera zbog njegovog estetskog hira

Veliki oralni problemi očekuju repera zbog njegovog estetskog hira

- Advertisement -

Američki reper Kanje Vest još jednom se našao u centru pažnje i ponovo na svoju štetu. Popularni hitmejker digao je dosta prašine kada je javnosti nedavno predstavio svoje nove, titanijumske zube inspirisane zlikovcem iz Džejms Bond franšize, koji su prema nekim izvještajima vrijedni više od 780 hiljada eura. Stručnjaci vjeruju da će mu ovaj njegov estetski hir prouzrokovati brojne probleme.


Stomatolozi sa kojima je razgovarao britanski “Mirror” uvjereni su da reperu titanijumska proteza stvara bolne probleme zbog kojih ne može da žvaće hranu i upozoravaju da će imati neugodne bakterijske infekcije i nanijeti veliku štetu svom oralnom zdravlju.

U početku se spekulisalo da je američka zvijezda zamijenila svoje zube titanijumskim, ali su izvori bliski ovom 46-ogodišnjaku otkrili da je u pitanju samo skupa zubna protetika, odnosno fiksirana nadoknada srebrne boje koja mu je stavljena preko zuba. Sada vodeći američki eksperti kažu da je Kanje napravio veliku grešku i da će zažaliti zbog svog blistavog, srebrnog osmijeha.


Njujorški stručnjak za estetsku stomatologiju Danijel Rubinštajn izjavio je da je uvjeren da će reperu zapinjati za “oštru i neudobnu” protezu, objašnajvajući da je trebalo samo da stavi fasete umejsto toga.

“Na osnovu fotografija titanijumske proteze koju je Kanje dobio mogu da zaključim da neće moći pravilno da žvaće hranu, jer nema pravi zagriz. Osim toga, ova proteza može oštetiti njegove temporomandibularne zglobove (TMZ) koji povezuju donju vilicu sa lobanjom, a može dovesti i do bakterijskih infekcija.

Američki stomatolog očekuje još štetnije probleme sa oralnim zdravljem repera i dodaje da nikad ne bi preporučio ovakvu proeduru. Čak ni alternativu, u vidu sve popularnijih “grilsa” koji se slobodno mogu stavljati i micati sa zuba, ne preporučuje nakon što je vidio mnogo oštećenja zuba ispod njih.

Džovs – zlikovac iz Džejms Bond franšize koji je inspirisao Vesta


“Radim sve što je potrebno da spasim svaki pojedinačni zub. Izvaditi zube zbog trendi tretmana je nešto što se kasnije ne može ispraviti i zauvijek će uticati na vaš život. Ova proteza nije udobna, teško je jesti sa njom i hrana se zaglavljuje ispod nje sigurno”, dodao je stručnjak.

Kanjeova nova specijalno izrađena proteza poznata je kao “fiksna protetika”, izvještavaju zapadni mediji, a dio su do sad neviđene vrste eksperimentalne stomatologije koju je reper osmislio sa svojim stomatologom.

“Proteza je, kao što joj ime sugeriše, fiksna i trajna. Ona je mnogo više od faseta ili grilsa. A njegov poseban implantat ne liči ni na šta što je neko drugi ranije radio”, kazao je za Page Six izvor blizak reperu i otkrio da je u pitanju dijelom Kanjeova ideja, na kojoj je muzičar radio zajedno sa stomatologom Tomasom Konelijem, poznatom po tome što se brine za zube brojnih poznatih ličnosti.

Blistava Kanjeova proteza prema medijskim navodima je napravljena od paladijuma i platine, a reper je fanovima otkrio da je bio inspirisan likom Džovsa (Jaws) koji se pojavio u filmovima “The Spy Who Loved Me” i “Moonraker” iz Džejms Bond franšize.

Dok je Kanje predstavljao svoj šokantni novi izgled, njegova desetogodišnja kćerka Nort Vest krenula je očevim stopama, tako što je na društvenim mrežama takođe pokazala novi izgled svojih zuba. Ona i njena majka Kim Kardašijan na TikToku su objavile video na kojem se vidi da Nort ima blistave dijamantske ukrase na zubima.

foto: Hello magazine
- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -