NaslovnaZanimljivostiModni trend koji niko nije očekivao: Tetovaže za zube

Modni trend koji niko nije očekivao: Tetovaže za zube

- Advertisement -

Australija je u posljednje vrijeme jedna od najzanimljivijih destinacija kad su stomatološke vijesti u pitanju. Nedavno smo pisali o krizi sa kojom se tamošnji građani suočavaju zbog nedostatka stomatologa u javnom zdravstvu i prevelikih lista čekanja, a sada se u toj zemlji rađa estetski trend kakav niko nije mogao da predvidi.


Australiju je osvojio trend stilizovanja osmijeha uz pomoć privremenih tetovaža… na zubima. Stomatološka kompanija Hismile, najpoznatija po proizvodima za izbjeljivanje zuba koje koriste mnoge slavne ličnosti širom svijeta, lansirala je seriju zubnih tetovaža pod nazivom SmileStika.

Osnivači porijeklom sa prostora ex Yu

Ove malene tetovaže ne štete oralnom zdravlju i koriste lijepak koji se aktivira vodom kako bi se prenijele na zube. Jednom kad se nađu na mjestu, tu ostaju 12 sati. Sposobne su da izdrže i hranu i piće, a lako se miču prostim pranjem zuba.

Kupci za sad mogu da biraju između pet različitih pakovanja od 20 sličica, a kategorije su: cvijeće, zabava, voće, miješano i fast fud. Svaki paket košta po 7.20 dolara, piše Daily Mail.
Nik Marković i Aleks Tomić, osnivači ovog australijskog brenda koji su porijeklom očigledno sa naših prostora, kazali su da su godinama radili na ovoj ideji i da su željeli da donesu nešto novo na tržište.

foto: Treasuredental.com



Nositi raspoloženje na zubima

“Vidjeli smo prazninu na tržištu s obzirom na to koliko napora je potrebno kako bi vam stomatolog ukrasio zube”, izjavili su za Femail.

“Tako je nastao koncept tetovaža za zube. Mislimo da naši kupci žele da sebe izraze i SmileStika im daje tu mogućnost, sa dizajnima koji su prilagođeni za svakoga. Tako su kupci sad u prilici da nose svoje raspoloženje na zubima ili da stilizuju osmijeh kako bi se bolje uklopio u njihov izgled”, dodaju Marković i Tomić.

SmileStika tetovaže lansirane su nakon velikog uspjeha V34 zubnog korektora boja koji je postao sveprisutan na snimcima brojnih korisnika društvene mreže TikTok. Ova nova tehnologija, koju je javno podržala Kim Kardašijan, opisana je kao “šminka za zube” koja sve žućkaste tonove momentalno pretvara u blistavo bijelo, a napravljena je u saradnji sa vodećim svjetskim ekspertom za izbjeljivanje zuba, profesorom sa Emeritus univerziteta Lorensom Volšom.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -