NaslovnaObavještenjaU Komori doktora stomatologije Republike Srpske održan sastanak vezan za problematiku osnivanja...

U Komori doktora stomatologije Republike Srpske održan sastanak vezan za problematiku osnivanja zubotehničkih laboratorija

- Advertisement -

U prostorijama Komore doktora stomatologije, održan je sastanak sa pomoćnikom direktora za Sektor za pravne i opšte poslove Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, g. Mladenom Čančarevićem i predsjednikom Komore, spec. dr Sašom Dabićem, vezano za problematiku osnivanja zubotehničkih laboratorija u Republici Srpskoj, za koje je od nedavno nadležna Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Razgovaralo se i o drugim problemima sa kojim se susreću zubne tehnike. Sastanku su prisustvovali i g. Predrag Pupac, viši zubni tehničar, g. Nebojša Đukanović, vlasnik zubotehničkog laboratorija Full Dent i g-đa Aleksandra Boškić, vlasnik zubne tehnike Master lab.

Foto: Facebook/Komora doktora stomatologije Republike Srpske

Iznijeti su komentari i prijedlozi za izmjenu Pravilnika o medicinskim sredstvima, koji je obavezujući i za zubne tehnike, a kojim se između ostalog propisuju uslovi i način klasifikacije i razvrstavanja medicinskih sredstva, te postupak upisa medicinskog proizvoda u registar Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Usvojen je zaključak da se, u što skorije vrijeme, uputi inicijativa prema Ministrstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, za održavanje zajedničkog sastanka sa odgovornim licima te institucije.

Izvor: Komora doktora stomatologije RS

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -