NaslovnaIntervjuPrivremene krunice su estetski izuzetno prihvatljive

Privremene krunice su estetski izuzetno prihvatljive

- Advertisement -

Da li morate da hodate bezubi za vrijeme izrade stalnog protetskog rada? Odgovor je ne, jer su tu privremene krunice da riješe problem.

Privremene krunice za zube su navlake koje se nose u međuperiodu sve dok traje proces izrade definitivnog protetskog rada. Postavljaju se nakon brušenja na već pripremljene zube, kako bi pacijent u međuvremenu imao adekvatnu estetsku zamjenu i mogao adekvatno da funkcioniše.

Prave se individualno za svakog pacijenta. Za izradu trajnog i preciznog rada od kvalitetnijih materijala, potreban je veći broj faza i duže vrijeme, u kome se nose privremene nadoknade.

Foto: house.dental

„Iz svog dosadašnjeg rada shvatio sam da se pacijenti često ne odlučuju za izradui krunica i mostova iz razloga što ne žele da u međuvremenu hodaju izbrušenih zuba odnosno bez zuba. Upravo zato, u međuvremenu, pravimo nešto što se zove privremene krune. One služe da izbrušene zube zaštite od djelovanja fizičkih nadražaja, kao što su hladno, toplo i slatko. Dakle, nošenjem njih zubi su u potpunosti bezbolni. Estetski su izuzetno prihvatljive, čak se pacijenti često iznenade koliko dobro mogu da izgledaju. Funkcionalno, u potunosti mogu da ispunjavaju svakodnevne aktivnosti u smislu jela, govora i žvakanja“, objasnio je dr Milorad Pena.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -