NaslovnaWebinariInteresantno i korisno predavanje prof. dr Danimira Jevremovića

Interesantno i korisno predavanje prof. dr Danimira Jevremovića

- Advertisement -

Portal Stomatologija.me, je u subotu 1. aprila održao drugi iz serije regionalnih webinara. Ovog puta predavač je bio prof. dr Danimir Jevremović, a tema je bila „Centralni sjekutići – od preparacije do cementiranja“.

Uvaženi profesor je objasnio zbog čega se odlučio za ovu temu i bilo je interesantno slušati kroz primjere kako se rješava problema sa centralnim sjekutićem.

- Advertisement -

„Prvobitno sam htio da govorim o digitali i digitalizaciji stomatologije, pošto je to tema koja mi veoma interesantna i bliska i koju zaista volim. Međutim, odmah sam riješio da dam temu koju najmanje volim, a to su centralni sjekutići. Razlog zašto ja najmanje volim tu temu je zato što je ta tema uvijek problematična. Uvijek tu nešto nevalja, uvijek je tu teško. Pošto volim da se bavim naukom, istražujem volim često da ponavaljam, da dovedete to na neki nivo, onda su mi kolege govorile kada imamo taj centralni sjekutić, mi ćemo ga slati tebi. Baš iz tog razloga sam riješio da napravim tematiku iz centralnih sjekutića, da pojednostavnimo. Baš smo maloprije rekli da li jednina ili množina. Jednina je problem, kada imate jedan centralni sjekutić onda je to problem, kada imate dva, onda se lakše prati. Taj jedan „prokletnik“ dođe, onda je poprilično nezgodno, morate puno puta da probate, a to se ne isplati. Nažalost, s vremena na vrijeme i tu tematiku moramo da uradimo“, istakao je prof. dr Danimir Jevremović.

Bavio se različitim pristupima.
„Odabrao sam nekoliko primjera centralnih sjekutića, gdje imate različite podloge, različit izbor materijala, različite zahtjeve. Proći ćemo kroz jedan zub, malte ne, cijelu protetiku i zato smatram da je ova tema bila posebno interesantna i nisam htio da se bavima nekim užasno velikim i komplikovanim protetikama, nego baš da kroz jedan jedini zub možemo da prođemo cjelokupne materijale, načine izrade i da vidimo šta može na tom jednom zubu da se postigne“.

- Advertisement -

Predavanje je bilo interesanto i korisno. Zbog toga sa nestrpljenjem čekamo novo druženje, koje je zakazano za 29. april, a predavač će biti prof. dr Miodrag Šćepanović.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -