NaslovnaWebinariDoc. dr Drago Jelovac za grandiozno finale serije webinara

Doc. dr Drago Jelovac za grandiozno finale serije webinara

- Advertisement -

Došao je trenutak da stavimo tačku na ovu sezonu edukativnih webinara, ali ne prije nego što sve pozovemo na naš završni događaj!

Posljednji webinar ove sezone u organizaciji portala Stomatologija.me donosi jedinstvenu priliku da proširite svoje znanje i vještine, direktno iz prakse jednog od najuglednijih regionalnih stručnjaka, doc dr Draga Jelovca.


Datum: 2. decembar 2023.
Vrijeme: 18:00 časova
Lokacija: Udobnost vašeg doma, zahvaljujući onlajn formatu.

Tema webinara:
Mikrovaskularna hirurgija glave i vrata

- Advertisement -

Doc. dr Drago Jelovac je jedini maksilofacijalni hirurg u Srbiji sa licencom Evropskog odbora za oralnu i masilofacijalnu hirugiju glave i vrata. Usavršavao se u Velikoj Britaniji, dobitnik je brojnih prizanja i član više nacionalnih i evropskih udruženja. Eminentni stručnjak zaposlen je na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu od 2005. Jelovac je u fokus medija dospio prije dvije godine kada je sa svojim timom postao prvi koji je u Srbiji izveo operaciju u okviru koje je od dijela ramene lopatice napravio cijelu gornju vilicu. Tada su po prvi put u svijetu u istom aktu ugrađeni i implanti u donornoj regij, a hirurška tehnika je prezentovana i objavljena u stručnoj literaturi.

Zato ne smijete propustiti ovaj webinar koji će učesnicima omogućiti da steknu neprocjenjivo znanje koje će moći da primjene u praksi, te da istraže najnovije tehnike i trendove u ovom specifičnom području.

- Advertisement -

“Cilj ovog predavanja je da predstavi protokole u dijagnostici i savremenom lečenju tumora glave i vrata Srbije. Mikrovaskularna rekonstruktivna hirurgija je nezaobilazna i neophodna metoda u lečenju pacijenata sa tumorima maksilofacijalne regije. Pomenuta metoda je efikasna u svakodnevnoj kliničkoj praksi kako bi se pacijentima obezbedili: 1. adekvatno radikalno lečenje tumora; 2. funkcija organa usne duplje, glave i vrata; 3. zadovoljavajući kvalitet života.
U cilju očuvanja funkcija žvakanja, gutanja, disanja i govora pacijenata, uspostavljen je savremeni koncept maksilofacijalne rehabilitacije koji podrazumeva i kompletnu oralnu rehabilitaciju kod onkoloških bolesnika. Zbog specifičnosti regije (eksplicitan anatomski odnos prema intrakranijalnim strukturama; manji kvalitet i kvantitet kostiju; uglavnom kompakta kost i zračena tkiva) ovaj vid rehabilitacije i dalje predstavlja izazov. Na osnovu literaturnih podataka, ne postoji tip implantata koji bi se mogao smatrati superiornijim za implantaciju u zračenoj kosti. U upotrebi su različiti sistemi implantata za tu svrhu. Biće naglašeno korišćenje tzv. kratkih implantata”, navodi se u apstraktu predavanja.

Ovo je jedinstvena prilika da zatvorite sezonu sa novim znanjem i vještinama koje će unaprijediti vašu praksu. Pridružite nam se 2. decembra u 18 časova i budite dio ovog ekskluzivnog događaja.

Predavanje je akreditovala Komora doktora stomatologije Republike Srpske sa 1 bodom, kao i Stomatološka komora Makedonije, takođe, sa 1 bodom.

Cijena predavanja je 70 eura bez PDV-a.


Rezervišite svoje mjesto na vrijeme, jer je broj mjesta ograničen, popunjavanjem kontakt forme ili jednostavnije na broj +38268851465 (radnim danima od 08 do 16h) ili putem mejl adrese: podrska.ms@stomatologija.me

Prijavite se sada i rezervišite svoje mjesto za ovaj inspirativni webinar! Ako ste još u dilemi, ranije smo naveli pet razloga zašto bi trebalo da ispratite webinare portala Stomatologija.me.

Neka učenje nikada ne prestane, jer znanje je ključ uspjeha u stomatologiji. Vidimo se na webinaru 2. decembra od 18 sati!

Prijava za webinare

 

Verification

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -