NaslovnaLiteraturaDentogene infekcije

Dentogene infekcije

- Advertisement -

Dentogene infekcije predstavljau jedno od najozbiljnijih patoloških stanja u stomatologiji uopšte. Koliko god da su stomatolozi obučeni i imaju znanje i iskustvo u susretu sa njima, njihovo liječenje uvijek predstavlja svojevrsnu težinu i izazov.

Veliki problem predstavlja i to što je literatura dostupna na našem jeziku, koja detaljno objašnjava mehanizam nastanka, dijagnostiku i postupak liječenja, prilično štura. Podaci koje možemo sresti u njoj su oskudni, nepotpuni, a često i prilično prevaziđeni.

- Advertisement -

Ova knjiga nastala je u nastojanju autora da se svakodnevni problem dentogenih infekcija detaljno objasni, a to je u cilju njihovog bržeg, lakšeg, jednostavnijeg i efikasnijeg liječenja.

Kao rezultat višegodišnjeg rada i iskustva u liječenju rada i iskustva u liječenju dentogenih infekcija, velikom broju pacijenata i saradnji sa kolegama iz različitih oblasti stomatologije, stvorili su se uslovi da se sve prikupljene informacije objedine i prikažu na jednom mjestu.

- Advertisement -

Knjiga je pisana sa željom da kolegama stomatolozima, kao i studentima stomatologije i specijalizantima oralne hirurgije, pruži detaljne informacije koje se odnose na problem dentogenih infekcija. Tekst je praćen velikim brojem fotografija u koloru i tabela pomoću kojih će mnogo lakše savladati svakodnevnu problematiku dentogenih infekcija.

Zahvaljući tome će moći bez bojazni i teškoća postaviti tačnu dijagnozu, zahvaljujući čemu će moći uspješno izliječiti bilo koju dentogenu infekciju i izbjeći pojavu eventualnih komplikacija. Danas je savremena stomatologija jako napredovala. Uz savremenu, kvalitetnu opremu i instrumente za rad, koju posjeduje gotovo svaka ordinacija, bez problema možemo postići odlične terapijske rezultate u liječenju dentogenih infekcija.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -