NaslovnaObavještenjaZa vakcinaciju u Srbiji, interesovanje pokazala 203 zdravstvena radnika iz privatnih stomatoloških...

Za vakcinaciju u Srbiji, interesovanje pokazala 203 zdravstvena radnika iz privatnih stomatoloških ustanova iz Republike Srpske

- Advertisement -

Povodom vakcinacije zdravstvenih radnika iz Republike Srpske u Republici Srbiji, predsjednik Komore, spec. dr Saša Dabić se obratio pismom:

„Poštovani ministre Šeraniću, U ime svih članova Komore doktora stomatologije Republike Srpske i u svoje lično ime koristim priliku da Vam se ovim putem zahvalim što ste zajedno sa Vladom Republike Srbije omogućili našim članovima, kao i stomatološkim sestrama i zubnim tehničarima da budu uključeni u proces vakcinacije, koji se odvijao istovremeno na jednoj od odabranih lokacija u Republici Srbiji – Sremskoj Mitrovici, Beogradu i Loznici“ .

Foto: Facebook/Komora doktora stomatologije Republike Srpske

U pismu se dalje ističe:
Uz odličnu koordinaciju i dobru saradnju sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, Komora je animirala i napravila spiskove svojih članova koji su željeli da budu vakcinisani. Za vakcinaciju u Srbiji interes je iskazalo 203 zdravstvena radnika iz privatnih stomatoloških ustanova, od čega 110 doktora stomatologije i 93 stomatološke sestre i tehničara. Moram da izrazim punu pohvalu za organizaciju, kao i rad osoblja na punktovima koji su ovaj posao završili na najbolji mogući način, o čemu svjedoče brojne pohvale naših kolega, koji mogu posvjedočiti o pravoj bratskoj ljubavi sa obe strane rijeke Drine. Bilo je tu i bratskih suza, kao i poklona, koje su kolege dobijale na odlasku.

Na kraju se kaže:
„Svjedoci smo da se doktori stomatologije i osoblje zdravstvenih stomatoloških ustanova, suočavaju sa različitim izazovima da u ovo vrijeme nastave pružati stomatološku uslugu i promovisati oralno zdravlje stanovništva, a istovremeno štititi pacijente i sebe od opasnosti po zdravlje koje predstavlja SARS-CoV-2. Ova aktivnost je značajan doprinos Republike Srbije zdravstvenom sistemu Republike Srpske u borbi protiv pandemije virusa korona. U nadi da će se proces vakcinacije što prije nastaviti u Republici Srpskoj, toplo Vas pozdravljam“.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -