NaslovnaSavjetiDa li imate učestale glavobolje, napete mišiće, osjetljive i istrošene zube? Upravo...

Da li imate učestale glavobolje, napete mišiće, osjetljive i istrošene zube? Upravo to su osnovni znaci BRUKSIZMA!

- Advertisement -

Sigurno je većina vas čula za takozvano stiskanje i škripanje zubima noću. To se naziva BRUKSIZAM. Bruksizam je tačnije skup cikličnih i ritmičkih stiskanja zuba tokom sna.

Kod pojedinaca je izražen i tokom dana. Uglavnom se nakon buđenja javlja bol u predjelu od uha do brade, osjetljivost zuba, nemogućnost potpunog otvaranja usta, često ispadanje plombi…

Osobe koje boluju od bruksizma najčešće i same nisu svjesne sve dok im neko od ukućana ne ukaže na to da noću škripe zubima.

Terapija bruksizma zavisi od njegove uznapredovalosti. Prvenstveno treba raditi na liječenju uzroka ali i liječenju poslijedica. Jedan od načina kako da stavite bruksizam pod kontrolu je izrada NIGHT GUARD folije.

Night guard je štitnik za zube koji se nosi prilikom spavanja. Izrađen je od tanke gume na koju se pacijenti veoma brzo naviknu.

Štitnik naliježe na površine Vaših zuba i sprječava njihov međusobni, nesvjesni kontakt tokom noći. Za manje od mjesec dana pacijenti osjećaju rezultate. Za više informacija posjetite nas – Dental Studio Pržno, a naš tim stručnjaka će Vam pomoći u borbi sa bruksizmom.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -