NaslovnaObavještenjaCijene snimanje zuba u Beogradu

Cijene snimanje zuba u Beogradu

- Advertisement -

Kada je riječ o zdravlju zuba, ponekad se zubima treba posvetiti upravo ona pažnja, koju posvećujete i svim drugim organima. Naime, brojna oštećenja zuba mogu se javiti od ranog djetinjstva, do poznih dana.

Prevencija je veoma važna. Drugi stepen jesu redovne kontrole i sanacije. Međutim, kada se stvari pomalo zakomplikuju, događa se da na scenu stupaju i one metode koje niko ne voli, ali je o tome trebalo da razmišlja ranije. Vađenje zuba, protetika, ugradnja…, samo su neki od termina koje prate stomatološku struku.

Da bi se pojedini zahvati mogli izvesti, vrlo često postoje temeljne provjere stanja u ustima. Zbog toga je snimanje zuba jedna veoma važna grana koju stomatolozi sve češće primjenjuju, koristeći tako prednosti novog doba. Digitalno snimanje zuba danas je dostupno u brojnim stomatološkim ordinacijama u Beogradu, a cijene snimanja variraju od ordinacije do ordinacije.

Ortopantomogram digitalni
Ortopantomogram digitalni je rendgenski snimak obje vilice i danas je postao standard prilikom prvog pregleda. Daje jasnu sliku stanja zuba i vilične kosti, posebno onog dijela koji se golim okom ne može vidjeti. Postupak traje oko par minuta, a samom zračenju, pacijent je izložen svega 14 sekundi. Izloženost zračenju je minimalna i poslije malih dentalnih snimaka, je zapravo najmanja u medicinskoj radiologiji. Cijena ovog snimka je oko 1.000 dinara (oko 8,5 eura).

Ortopantomogram dječiji
Ortopantomogram dječiji je, takođe, digitalan, ali se od klasičnog razlikuje po tome što je vrijeme zračenja redukovano dodatno na nekih 10 sekundi, jer djeca imaju manje vilice, pa je i znatno manje vremena potrebno da se snime. Cijena je oko 1.000 dinara.

Foto: dentalimplant.rs

Snimanje TM Zgloba
TM Zglob je snimak viličnih zglobova prilikom zatvaranja i otvaranja usta, i vrlo precizno može da ukaže na bilo koju disfunkcionalnost zgloba prilikom kretnji. Cijena ovog snimka je oko 1.400 dinara (12 eura).

Dentalni radiogram
Dentalni radiogram ili retroalveolarni snimak ili mali snimak ili “snimite mi ovaj zub…” je snimak ciljano jednog, dva ili tri susjedna zuba. Bez ove vrste pomoćne dijagnostičke metode stomatologija je nezamisliva, jer ovi snimci nam pružaju dragocjene podatke u stanju svakog zuba ponaosob. Postupak traje jako kratko, kao i sva snimanja negde do 10 minuta, a zračenja su najmanja od svih medicinskih snimanja. Ovaj snimak potrebno je platiti oko 500 dinara (oko četiri eura).

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -