Bebi sa 12 dana starosti stomatolozi morali da izvade zub

  Jednoj tek rođenoj bebi u Britaniji stomatolozi su morali da izvade zub, piše britanski Mirror, navodeći riječi zubara koji su kazali kako je Isla-Rose njihov, za sada, najmlađi pacijent.

  Isla-Rosein zub nakon vađenja

  S obzirom da je Isla-Rose sa svojih 12 dana starosti bila premala za anesteziju, umjesto toga dobila je tanak sloj kreme preko desni i oko klimavog zuba koji je zbog tog stanja morao biti uklonjen. Njena mama Jasmin kazala je kako nije ni slutila da bi u tako ranom dobu mogla da odveze kćerku kod zubara.

  Zubi kod većine beba počinju da rastu sa šest mjeseci, međutim ima i onih koji prve zube razvijaju sa samo četiri mjeseca starosti, ali i tek nakon godinu dana.

  Isla-Rose Heasman je, sa druge strane, rođena sa jednim formiranim zubom u donjoj vilici.

  – Zub je bio klimav i morao je biti izvađen, a ona je to podnijela veoma dobro. Bila je hrabrija od mene i uopšte nije plakala – kazala je mama Jasmin.

  U Centru za stomatologiju “Seven Trees” saopštili su da je Isla-Rose njihov najmalađi pacijent do sada. Od njih je dobila i značku za hrabrost.

  Njena mama, sa druge strane, po sopstvenom priznanju nije uspjela da zavrijedi značku.

  – Morala sam izaći iz sobe u plaču jer nisam mogla da gledam svoju malu princezu u boli – priznala je Jasmin dodajući kako njena ćerkica sada izgleda “čudno” i drugačije.

  Prema podacima BDA (Udruženja Stomatologa Britanije), jedna od dvije hiljade beba rodi se sa natalnim zubima – odnosno zubima koji su prisutni iznad linije desni pri rođenju.

  , , ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.