Naslovna Obavještenja Apel stomatologa prihvaćen: Pacijenti iz Tuzi i sa Vrela Ribničkih će se...

Apel stomatologa prihvaćen: Pacijenti iz Tuzi i sa Vrela Ribničkih će se zbrinjavati u Stomatološkoj poliklinici

Stomatološke ordinacije koje imaju ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje, uputili su dopis direktoru te institucije Seadu Čirgiću sa inicijativom da se pacijenti iz Tuzi i sa Vrela Ribničkih zbrinu u Stomatološkoj poliklinici Kliničkog centra Crne Gore.

Razlog za to je što su u najmlađoj crnogorskoj opštini i u 23 zgrade u naselju na Koniku potvrđeni slučajevi koronavirusa i zbog toga se stanovnici tih dijelova nalaze u karantinu.

Fond je ekspresno reagovao i u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore i Kriznim medicinskim štabom, izašao u susret stomatolozima.

Sead Čirgić (Foto: prcentar.me)

Tako će se pacijenti sa hitnim stanjima iz Tuzi i sa Vrela Ribničkih stomatološke usluge moći da dobiju na Stomatološkoj poliklinici.

Stomatolozi su u dopisu i tražili pomoć FZO oko isplata primanja za april mjesec, kao i oko oslobađanja plaćana poreza i doprinosa na zarade dok traje epidemija koronavirusa, oko nabavke zaštitne opreme… O tim stvarima raspravljaće se narednih dana.

Inače, Fond za zdravstveno osiguranje je za vrijeme trajanja privremenih mjera organizovao rad stomatoloških ambulanti samo za hitna medicinska stanja.

Foto: stomatologija.me
Foto: stomatologija.me

Na svim stomatološkim ambulantama, koje imaju ugovor sa FZO, istaknut je telefonski broj na koji registrovani osiguranici mogu da pozovu stomatologa ukoliko se radi o hitnom medicinskom stanju, kao i ostali koji se nađu u situaciji hitne stomatološke potrebe i da budu zbrinuti.

Noćna dežurstva tokom radnih dana su povećana na dvije stomatološke ordinacije, a vikend dežurstva na tri stomatološke ambulante po danu vikenda, naročito za Podgoricu.

- Advertisment -

POPULARNO

Stupio na snagu Zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, velike novčane kazne za nepoštovanje

Objavljivanjem u Službenom listu (broj 64/2020), stupio je na snagu Zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Kako stres utiče na vaše zube?

Već je poznato da prilikom stresnih situacija možete da dobijete glavobolju, bolove u stomaku, ali i osjećaj “da ćete pući”.

Snimak zuba – sve što treba da znate

Snimak zuba u stomatologiji koristi se kao pomoćno dijagnostičko sredstvo. Uz pomoć njega stomatolog može da procijeni stanje zuba i okolne kosti....

Deset zanimljivih činjenica o zubima koje možda niste znali

Usta nisu sterilna sredina!Nikako! U ustima živi preko 250 vrsta bakterija. Kako onda to da je četkanje toliko važno ako ih tako...
- Advertisment -