NaslovnaSavjetiIzbjeljivanje zuba: Načini i metode izbjeljivanja i trajanje tretmana

Izbjeljivanje zuba: Načini i metode izbjeljivanja i trajanje tretmana

- Advertisement -

Izbjeljivanje zuba je proces uklanjanja raznih mrlja i diskoloracija sa površine zuba, a samim tim i boja zuba postaje bjelja. Bijeljenje zuba je veoma popularna procedura, jer možete bez ikakvih neprijatnosti i po pristupačnoj cijeni doći do bijelih zuba.

Lasersko bijeljenje zuba

Lasersko bijeljenje zuba je polučasovna procedura koja odmah daje rezultate. Posle laserskog izbjeljivanja zuba nećete moći da sakrijete zadovoljstvo zbog novog osmjeha!

White Smile izbeljivanje zuba

White smile metoda za bijeljenje zuba podrazumijeva potpuno bezbjednu i bezbolnu proceduru. Sistem se zasniva na primjeni vodonik peroksida u gelu, koji se nanosi na zube i specijalne UV lampe koja ne zagrijeva i ne oštećuje zube već ima ulogu da ubrza proces bijeljenja zuba. Sam gel sadrži flour za koji znamo da je dobar za zube. Prije tretmana se odredi trenutna boja zuba pacijenta, zatim se specijalnim gelom zaštite desni pacijenta i na kraju aplikuje gel na zube koji trebaju da se izbijele. Nakon 30-45 minuta tretiranja lampom zubi postaju za dvije do četiri nijanse svetliji, što zavisi od mnogo individualnih faktora. Nova nijansa će trajati od dvije do pet godina.

Splint/trej metoda (kućno beljenje zuba)

Za kućno izbjeljivAnje zuba obično se koriste gelovi koji sadrže karbamid peroksid u niskim koncentracijama 10-15 odsto. Postupak je jednostavan: u ordinaciji se uzima otisak gornje i donje vilice na osnovu kojeg se izradi kalup (trej) koji pacijent dobija zajedno sa gelom i nosi kući. U trej se aplicira mala količina gela i nosi se u toku noći. Proces beljenja zuba traje sedam do deset dana. Efekat traje tri godine, nakon čega je potrebno obnoviti postupak radi održavanja rezultata.

Izvor: dentalimplant.rs

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -