Dental Medical organizuje novi kurs “Savremena endodontska terapija“

  Distributerska kompanija Dental Medical organizuje još jednu u nizu edukativnih radionica. Ovoga puta riječ je o kursu iz endodoncije “Savremena endodontska terapija”, a rukovodilac kursa je dr Zoran Tasić. Kurs će se održati 01. aprila u beogradskoj stomatološkoj ordinaciji “Dental Hygia”.

  – Za razliku od većine drugih kurseva iz endodoncije koji postoje u Srbiji na ovom se stiču znanja i veštine iz svih faza endodontske terapije (od postavljanja koferdama, preko formiranja pristupnog kaviteta, mehaničke instrumentacije i irigacije do faze opturacije). Znači, kurs nije fokusiran samo na jednu fazu endodontskog tretmana (instrumenti i tehnike za preparaciju kanala korena) nego predstavlja kompletan paket. Takođe je jedini na kome se demonstracija obavlja na dentalnom mikroskopu – saopštili su u Dental Medicalu.

  Program

  • 09:45 – 10:00 Registracija
  • 10:00 – 10:45 Uvodno predavanje
  • 10:45 – 12:45 Koferdam – demonstracija i praktični rad
  • 12:45 – 13:30 Pauza za ručak
  • 13:30 – 15:00 Predavanje – unutrašnja morfologija zuba, formiranje pristupnog kaviteta, glide path (ručno i mašinsko formiranje), principi korišćenja instrumenata sa recipročnom rotacijom (Reciproc, VDW) za preparaciju kanala korijena, irigacija i irigacioni protokoli
  • 15:00 – 16:30 Praktični rad na plastičnim blokovima i ekstrahovanim zubima – instrumenti R-Pilot i Reciproc
  • 16:30 – 17:15 Predavanje – opturacija (različite tehnike vertikalne kondenzacije, instrumenti i aparati potrebni za izvođenje)
  • 17:15 – 18:00 Praktični rad – vertikalna kondenzacija, korišćenje BeeFill 2in1

  Prijava učesnika na kurs omogućena je putem e-mail adrese: info@dental-medical.rs ili telefonom na broj +382 24 554 927. Kotizacija: 200 evra

  O predavaču

  Srđan Tasić je rođen 1971. u Beogradu. Diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2004. godine održao je više predavanja po pozivu u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Niš, Kruševac…) i više desetina kurseva iz endodoncije. Autor je više stručnih radova sa temama iz endodoncije i primjene dentalnog mikroskopa. Usavršavao se na brojnim kursevima i kongresima u inostranstvu (Španija, Njemačka, Švajcarska, Francuska…). Od 2014. godine postao je član TEAMM (Top Endo Advocates for Micro – Mega).  Od 2013. godine uveo je u svoju praksu dentalni mikroskop.

  ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.