NaslovnaSavjetiČetiri stvari koje svaki stomatolog želi da znate

Četiri stvari koje svaki stomatolog želi da znate

- Advertisement -

Svako od nas teži da ima bolje zdravlje u svakom aspektu života. Međutim, mnogi naše zdravlje poistovjećuju upravo sa našim zubima. Zubi su zapravo druga stvar nakon očiju koju ljudi primjećuju, tako da ukoliko imate divne, čiste i bijele zube oni vam mogu pomoći u svakom aspektu života. Da biste održali zube takvim bitno je da se vodite principima zdravlja, jer niko ne želi da dobije karijes, upalu desni i bol. Zato vam donosimo četiri savjeta koji će vam pomoći da zadržite zube lijepim i zdravim prije i poslije redovnog pregleda kod stomatologa.

Koja je najbolja zubna pasta?
Nađite pastu za zube koja sadrži što je moguće manje hemikalija i visoku pH vrijednost (manje kisele). Treba da sadrži što manje glicerina, fenola i vještačkih boja. Takođe, pasta mora da sadrži i fluoride određene koncentracije.

Kako se treba pobrinuti za četkicu?
Klasičnu četkicu za zube sa najlonskim dlačicama treba zamijeniti svaka dva do tri mjeseca, a četkice sa električnom glavom na četiri od šest mjeseci. Takođe je važno da četkica za zube uvijek bude potpuno osušena prije nego što je stavite u plastičnu posudu. Obavezno izbjegavajte da je držite u zatvorenoj posudi ili sa četkicama drugih ukućana.
Kako možete prirodno izbijeliti zube?

Čišćenje zuba mješavinom zdrobljenih jagoda i malo sode pomaže u uklanjanju mrlja i osvježavanju. To se može učiniti sigurno jednom do dva puta mjesečno. Pomaže i ispiranje usta vodenim rastvorom koji sadrži vodonik-peroksid.
Kako možete da zaštite zube od mrlja od kafe?
Pranje usne šupljine vodom odmah nakon ispijanja kafe pomaže da se neutrališe pH. Malo mlijeka u kafi, takođe, može da pomogne u promjeni boje vaših zuba. Pridržavajte se više biljne ishrane i pijte dosta negazirane vode. Izbegavajte hranu sa puno šećera, nezdrave grickalice, gazirane sokove i brzu hranu.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -