NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Relight – nano hibridni kompozit

Predstavljamo: Relight – nano hibridni kompozit

- Advertisement -

ReLight – Svjetlosno polimerizirajući nano-hibridni kompozit. Dolazi u pojedinačnim pakovanjima (pojedinačne šprice boja: A1, A2, A3, A3,5, B2, C2, OA2, OA3), kao i u setu od osam (odabranih boja) sa dodatnim sredstvima:

Univerzalni bond, Travlin gel (gel za jetkanje), aplikatori i četkice. Pored Restaurativnog nano-hibridnog kompozita u ponudi imamo i privremeni kompozit (tečni i čvrsti) koji može biti bezbojni ili obojeni.

Opis
ReLight – restaurativni NanoHibridni kompozit
Univerzalni restaurativni materijal ReLight je hibridni, radiopaktni SP kompozit. Lako se oblikuje, ne lijepi se za instrumente, polimerizuje se na svjetlosti od 400-500nm i polira u suhi sjaj. RELIHGT ima florescenciju, stabilnu boju i rodioopaktnost. Kako bi postigli odgovarajuću boju, materijal sadrži 3 nivoa neprozirnosti:

Koristi se za reastauracije svih kaviteta, adhezivnih i prema Blekovoj klasifikaciji, na prednjim i zadnim zubima; restauracija korijena zuba, splintere, korekcija kompozitne restauracije, za indirektne restauracije inley, onlay, vinire.

Univerzalne boje
A1, A2, A3, A3,5 , A4, B1, B2, B3, C2, D3, UD (univerzalni dentin), BW(mliječno bijela). Omogućava transparenciju izmeĎu dentina i gleĎi u zavisnosti od debljine sloja. BW nijansa je pogodna za mliječne zube.
Boje dentinskog opakera
OA2, OA3 Koriste se kako bi naglasili intenzitet, prekrili diskoloracije. Materijal se nanosi u debljini ne većoj od 0.5mm

ReLight – Privremeni kompozit (tečni i čvrsti)
Kompozitni materijal ReLight Tempo je bezbojna ili blago obojena svjetlosno polimerizirajuća pasta, koja se bazira na polimernom vezivanju anorganskih punioca. Materijal zadržava svoju elastičnost nakom polimerizacije i može biti lako uklonjen iz kaviteta pomoću ručnih instrumenata.

Materijal sadrži antibakteriska svojstva i omogućava dobro zatvaranje. Svjetlosnopolimerizirajući privremeni kompozit ReLight Tempo se koristi za privremene ispune prilikom endodonskog tretmana, mikroprotetike i privremenog zatvaranja implantnog šarafa.

Dodatne informacije o proizvodu, cijeni i načinu isporuke, možete dobiti u komplaniji “Dental Medic” iz Zenice. Broj telefona je +387 32 830 559, a e-mail: dentalmedic@mail.com

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -