NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Perio Plus+: ispiranje usta protiv COVID-19

Predstavljamo: Perio Plus+: ispiranje usta protiv COVID-19

- Advertisement -

Smanjen rizik od infekcije uz pomoć samo jednog rastvora. U jedinstvenoj studiji, naučnici sa Claude Barnard Lyon 1 Univerziteta iz Liona u Francuskoj su dokazali da Curaprox-ov Perio plus regenerate rastvor smanjuje rizik od prenošenja COVID-19 virusa.

Rastvor za ispiranje usta smanjuje koncentraciju virusa za 71% nakon samo jednog ispiranja i na taj način pomaže imunom sistemu u borbi protiv infekcije. Naša usna duplja predstavlja mjesto širenja koronavirusa: virus je detektovan u pljuvački kod 91,7% Covid pozitivnih osoba. Prenos infekcije preko pljuvačke je moguć na razdaljini od 3m, čak i kod pacijenata bez simptoma.

Obzirom na veliku koncentraciju virusa u ustima i njegovo lako prenošenje preko pljuvačke, koncept jednostavne prevencije infekcije uz pomoć rastvora za ispiranje usta je izuzetno atraktivan, posebno za stomatologe. Upravo zbog toga su se naučnici trudili da identifikuju formulu koja će smanjiti koncentraciju virusa u ustima.
Nova formula
U potrazi za efikasnim antivirusnim sredstvom za ispiranje, naučnici su identifikovali dva sastojka: β-ciklodekstrin i Citrox®, koji kad se iskombinuju, dokazano djeluju u smanjivanju koncentracije virusa COVID-19 u ustima. Citrox® je novi sastojak dodat proizvodima za oralnu higijenu i predstavlja kombinaciju organskih biljnih komponenti koje imaju antimikrobni efekat, a da pri tom ne narušavaju prirodnu ravnotežu u ustima.

Jedno ispiranje usta je sasvim dovoljno
176 COVID-19 pozitivnih pacijenata koji su učestvovali u studiji ispirali su usta sedam dana, tri puta dnevno sa Curaprox Perio plus regenerate rastvorom. Naučnici su došli do saznanja da samo jedno ispiranje usta ima značajan učinak: prvim ispiranjem je redukovana koncentracija virusa za 71% nakon samo 4 sata. Nakon sedam dana, rastvor je dokazano efikasan u smanjivanju koncentracije virusa u pljuvački pacijenata koji su inicijalno imali veoma visoku koncentraciju virusa.

Veoma važan korak
Ovo istraživanje je prva in vivo studija koja demonstrira inhibitorni efekat tečnosti za ispiranje usta protiv infekcije izazvane virusom COVID-19. Prema koautoru Prof. Denis Bourgeois-u, Perio plus regenerate se ponaša kao barijera u širenju virusa. “Jednominutnim ispiranjem usta sa β-ciklodekstrin i Citrox® rastvorom redukuje se prisustvo COVID-19 virusa u ustima za 71%” objašnjava Bourdeois.

“Ovo značajno smanjuje rizik kontaminacije COVID-19 virusom preko pljuvačke“. Ovo otkriće ima značajan uticaj u borbi protiv pandemije izazvane virusom COVID-19, kao i za buduće prevenivne mere. Bilo za ličnu ili profesionalnu upotrebu, antivirusni rastvori za ispiranje usta mogu da igraju značajnu ulogu u smanjivanju rizika od
kontaminacije. Za više informacija posjetite www.perioplus.com

β-Ciklodekstrin i Citrox® se nalaze u sastavu Curaprox Perio plus regenerate rastvora, oralnom antiseptiku koji proizvodi Švajcarska kompanija Curaden AG. Francuski naučnici su u svojoj studiji dokazali da Perio plus regenerate rastvor smanjuje koncentraciju COVID-19 virusa u ustima.

Komercijalna tečnost za ispiranje usta redukuje koncentraciju SARS-CoV-2 virusa iz pljuvačke
Prema studiji objavljenoj u »Clinical Microbiology and Infection.1« časopisu: Ispiranje usta sa komercijalno dostupnim rastvorom koji sadrži β-ciklodekstridin i Citrox® je efikasno u redukciji koncentracije SARS-CoV-2 virusa iz pljuvačke. Studija je vođena od strane Dr Florence Carrouel-a, profesora sa Stomatološkog fakulteta sa Claude Bernard Lyon Univerziteta u Lionu i predstavlja prvu in vivo studiju koja dokazuje smanjenje prenošenja SARS-CoV-2 virusa uz pomoć komercijalnog rastvora za ispiranje usta.

Prisustvo SARS-CoV-2 virusa u pljuvački je dokazano kod 91,7% inficiranih pacijenata. Brojnim naučnim istraživanjima je dokazano da se virus preko pljuvačke prenosi do 3 metra, čak i kod asimptomatskih pacijenata, a kapljičnim putem do 8 metara. Ova saznanja su navela naučnike da istraže efikasnost antiseptičkih rastvora koji sadrže antivirusne sastojke β-ciklodekstridin i Citrox® u smanjenju koncentracije SARS-CoV-2 virusa u pljuvački.

Antivirusna aktivnost kombinacije organskih bioflavonoida: β-ciklodekstrina i Citrox®-a je ranije već dokazana , ali dokaz o njihovoj aktivnost protiv SARS-CoV-2 virusa je bila bazirana samo na in vitro studijama. U nasumičnoj double-blind studiji, rađenoj u više medicinskih centara, 176 pacijenata koji su na PCR testu u poslednjih osam
dana testirani pozitivno na prisustvo SARS-CoV-2 virusa, ispirali su usta sedam dana, tri puta dnevno ili sa rastvorom koji sadrži antivirusne sastojke ili sa placebom.

Antivirusni rastvor koji je korišćen u istraživanju je Curaprox Perio plus regenerate, obezbijeđen od strane Curaden AG kompanije. Svi ispitanici su bili starosti između 18 i 85 godine, bez ili sa blagim kliničkim simptomima i odabrani su iz četiri Francuska bolnička centra.

Praćen je i upoređivan razvoj koncentracije virusa SARS-CoV-2 iz pljuvačke kod grupe pacijenata koji su koristili antivirusno sredstvo za ispiranje usta i grupe koja je koristila placebo. Klinička proba je pokazala da samo jedno ispiranje usta antivirusnim sredstvom ima značajan efekat: inicijalna koncentracija SARS-CoV-2 virusa u pljuvački je smanjena za 71%, 4 sata nakon prvog ispiranja usta. Prema koautoru Prof. Denis Bourgeois-u:
“Jednim ispiranjem usta sa β-ciklodekstridin-Citrox® rastvorom se značajno smanjuje rizik od prenošenja SARS-CoV-2 preko pljuvačke.”

Prvog dana, u poređenju sa placebo grupom, drugo ispiranje usta antivirusnim
sredstvom pomoglo je da se održi niska koncentracija virusa postignuta nakon
prvog ispiranja.

Sedam dana nakon prvog ispiranja, ispiranjem usta tri puta dnevno
postignuti su značajni efekti u smanjenju prisustva SARS-CoV-2 virusa u pljuvački
kod 50% odraslih koji su imali najveću koncentraciju virusa na početku ispitivanja.
Za više informacija kontaktirajte nas na e-mail: marija.prelevic@nall.me, tel: 067 658 307.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -