NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Mirasensitive hap+

Predstavljamo: Mirasensitive hap+

- Advertisement -

Intenzivna njega za zaštitu osjetljivih zuba. Osjetljivi zubi su čest problem. Preosjetljivi zubi zbog otvorenih zubnih kanala uzrokovanih uklanjanjem tkiva desni i gubitkom zubne gleđi.

Mirasensitive hap+ sadrži 30% finog hidroksilapatita. Sadržaj Mirasensitive hap+, hidroksilapatit, ne leži samo na površini zuba, već i prodire u zubne kanale i tako pomaže da se oni popune.

Nakon dvominutnog pranja zuba Mirasensitive hap+, mnogi otvori kanala su već zapečaćeni, kako na površini dentina, tako i u samim tubulima. Mirasensitive hap+ će istovremeno smiriti zubne nerve zahvaljujući prisustvu 5% kalijum citrata.

Sadržaj fluorida (1.450 ppm) u Mirasensitive hap+ je mjera za svakodnevnu njegu i može zamijeniti bilo koju standardnu pastu za zube. Poznato je da sastojak ksilitol ima efekat protiv zubnog plaka i karijesa.

Djeluje preventivno i remineralizuje. Niska RDA vrijednost (20) daje joj naziv blage paste za zube, koja minimizira habanje gleđi tokom primjene.

Dodatne informacije o proizvodu, cijeni i načinu isporuke, možete dobiti kod distributera, firme “Hager&Werken” na broj telefona +385 98 997 4678 ili putem e-maila: klaudija@hagerwerken.de

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -