NaslovnaEdukacijaPredstavljamo kurs: Mašinska obrada kanala - Protaper Next

Predstavljamo kurs: Mašinska obrada kanala – Protaper Next

- Advertisement -

„Denty-GoldDental“ organizuje još jedan kurs, ovog puta Mašinska obrada kanala Protaper Next. Kurs je zakazan za 15. jun (subota) u svojim prostorijama u Beogradu (Janka Veselinovića br. 1 – Čubura). Početka je zakazan za 10 časova i traje ukupno oko pet sati sa predavanjem i praktičnim radom. Ovaj NAPREDNI KURS je dizajniran isključivo za stomatologe sa prethodnim iskustvom u mašinskoj obradi kanala.

„Hands-on“ iskustvo ili „Hands-on trening“, podrazumijeva zaista uraditi neku stvar, umjesto pričati o tome ili dati nekome drugom da to uradi. Utoliko je i program ovog kursa eksluzivno dizajniran za 12 polaznika zbog personalizacije, interaktivne komunikacije i ekscesivnog manualnog rada. Ovaj kurs je projektovan i zaštićen u kompaniji Dentsply Sirona, izvodi se sa identičnom opremom i materijalima na svim kursevima u zemljama zapadne Evrope.

Rukovodilac kursa je Goran Tošić, sertifikovan Dentsply Sirona internacionalni predavač i edukator sa dozvolom za obuku ovog rotirajućeg sistema. “Rotary Endo” ili kod nas popularna: Mašinska obrada kanala je procedura koja nema alernativu u savremenoj stomatologiji, novi sistemi, prateća oprema i tehnike sa dramatičnim inovacijama i tehnološkim progresom su podigle endodonciju na nivo koji omogućava apsolutno predvidive rezultate. Tek sa primjenom mašinske endodoncije u svakodnevnoj praksi, moguće je shvatiti ogromnu efikasnost ovog koncepta. Kako jedan tehnološki i klinčki napredak povlači sljedeći, svakodnevna praksa sa mašinskim sistemima je podigla endodonciju u kvalitativno novu dimenziju sa više uspjeha, lične i kliničke satisfakcije. Ipak, novi hrabri svijet mašinske ednodoncije, otvora i nove problem, i nove izazove, koji nisu postojali na početnim nivoima.
Pristupni kavitet – START X
Ovaj napredni kurs počinje sa “sitnicama” u pristupnom kavitetu koji određuju krajnji ishod. Utoliko je neophodno ponijeti nekoliko ekstrahovanih zuba sa primarnim pristupnim kavitetom, da bi se pomoću START X vrhova pronašli MB2, uklone dentikli, i formira savršen pristup.

Obrada kanala – Protaper Next
Recipročni sistem koji je dizajniran da se samo jednim instrumentom obradi kanal. U ovom dijelu je prethodno iskustvo stomatologa presudno jer omogućava kompletno razumijevanje recipročnih sistema, taktilnu razliku u odnosu na rotirajuće sisteme i kliničke indikacije za korišćene. Trening ove tehnike se izvodi na plastičnim blokovima i izvađenim zubima.
Irigacija – ENDO AKTIVATOR
Apsolutna povezanost irigacije i mehaničke obrade i način korišćenja aktivne irigacije. Iz razloga bezbjednosti i udobnosti, na kursu će se koristit voda umjesto natrijum hipohlorita

Obturacija kanala – GUTACORE
Kalibrisanje i procjena apikalne širine, apikalno čišćenje i određivanje veličine GUTACORE uz pomoć VERIFIER-a sa uputstvima i “trikovima” za termoplastičnu opturaciju. Bilo bi vrlo korisno da polaznici ponesu ekstrahoven zube, dobru volju i rasploženje, organizator obezbeđuje: START X – ultrasonic tips, Protaper Next , Endo Motor – X SMART, EndoActivator, Termafill – Gutacore

Svi učesnici koji završe ovaj kurs dobijaju sertifikat sa šest bodova. Kotizacija se ostvaruje kupovinom 2 Protaper Next-a ukupne vrijednosti od 95 eura. Broj učesnika je ograničen pa Vas molimo da na vrijeme obezbijedite Vaše mjesto
Prijavite se putem telefona ili maila: Gordana Petrović (+38166170900; gordana.petrovic@denty-golddental.com), Bojana Dulić (+38162444246; maloprodajans@denty-golddental.com) i Miloš Savkić (+381216490423; milos.savkic@denty-golddental.com).

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -