NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Eugetin

Predstavljamo: Eugetin

- Advertisement -

Eugetin, materijal za definitivno punjenje kanala korjena. Osnovna namjena je punjenje kanala koristeći gutaperke, a moguće ga je koristiti i bez gutaperki u određenim slučajevima.

Prednost korištenja Eugetina je u tome što je znatno smanjena osjetljivost na sredstvo (zbog sadržaja dexametazona). Lako se miješaju komponente te ostaju fleksibilne za rad u narednih 2-3 sata od pravljenja smjese. Jako niska rastvorljivost od 0,15% garantuje dugotrajnu funkciju punjenja.

Eugetin se sastoji od seta sa prahom i tečnošću i spada u cink-oksid eugenol klasu. Prah sadrži cink-oksid, kalcijum-fosfat što podstiče regeneraciju kosti i koji se može lako uočiti na rentgenskim snimcima. Ima jako antiseptičko trajanje-timol jodide, aditivne analgetike. Smanjuje reakciju preapikalne boli.

Tečnost sadrži eugenol. Debljina zatvarača je 3-5 µm što omogućava da antiseptički proizvod ulazi u mikrokanale i furkacije korjenskog kanala. Pasta se dobije kad se pomiješaju Eugetin komponente na temperaturi od 23 C i ne gubi svoju plastičnost na podlozi za miješanje tokom 5-6 sati, a stvrdnjava se u kavitetu tokom 24-48 sati.

Ukoliko je potrebno zatvarač se može odstraniti iz kanala bez velikog napora. Proizvod je adaptiran za korištenje u ekstremnom biološkom agensu na temperaturi od 32 C i 42 C (temperatura u ustima je 37±1 C) i na vlažnosti od 60±90%.

Dodatne informacije o proizvodu možete dobiti kod distributera „Dental Medic“ iz Zenice. Broj telefona je +387 32 830 559, a e-mail: dentalmedic@mail.com

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -