NaslovnaEdukacijaPočeo 3. Kongres stomatologa Crne Gore

Počeo 3. Kongres stomatologa Crne Gore

- Advertisement -

Izložbom dentalnih proizvođača, zvanično je počeo 3. Kongres stomatologa Crne Gore sa međunarodnim učešćem. Prvog dana, na programu je sedam predavanja. Prva će na veliku „pozornicu“ izaći doktorka Amila Zukanović, dječiji stomatolog. Poslije nje slijede dr Mirjana Đuričković (Oralno zdravlje i prekomjerna težina kod djece), pa dr Biljana Getova (Prevencija oralnih oboljenja kod djece u Republici Sjevernoj Makedoniji).

Prof. dr Dejan Marković govoriće na temu „Regenerativna endodoncija mladih stalnih zuba – nova saznanja u teoriji i praksi“. Prof. dr Tamara Perić će pričati o tome kada je neophodna preparacija kaviteta. „Mjere profilakse u restaurativnoj stomatologiji“ je ono o čemu će više riječi imati prof. dr Zoran Mandinić. Na kraju će predavanje imati gošća iz Rumunije, prof. dr Norina Forna.

U organizaciji „Dental Montenegra“, biće održano sponzorisano predavanje, a dvije su teme: „25 mitova o kontroli infekcije“ i „Pakovani materijal za sterilizaciju i protokoli procesa kontrole sterilizacije“. Kongres traje do subote, a održava se u hotelu “Mediteran”.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -