NaslovnaZa pacijentePet važnih stvari koje bi trebalo da znate o zubnim implantima

Pet važnih stvari koje bi trebalo da znate o zubnim implantima

- Advertisement -

Propadanje zuba je zajednički neprijatelj svih uzrasta: od dece do starijih osoba, brojke su zastrašujuće – 57 odsto dece, 59 odsto adolescenata i čak 96 odsto odraslih se suočava sa ovim problemom. Za mnoge su zubni implanti postali spasioci za koje nisu ni znali da su im potrebni

Jedna stvar postaje sve jasnija: zubni implantati su više od vještačkih zuba. Oni su dokaz koraka naprijed koje stomatološki stručnjaci čine svakog dana, vodeći nas ka ljepšim osmijesima i zdravijem životu. Evo pet tajni uspjeha zubnih implanta:

- Advertisement -

Više od zamjene, skoro kopija: Često postoji zabluda da će zubni implanti djelovati vještački, ali to ne može biti dalje od istine. Zubni implanti se najviše približavaju prirodnom izgledu i funkcionalnosti zuba, oni su zlatni standard za zamjenu zuba. Suština današnje implantologije nije samo u tome da se popuni praznina, već da se vrati prirodno stanje pacijenta.

Otporni na karijes, ali ne i na zanemarivanje: Zubni implantati ne mogu dobiti niti izazvati karijes. Materijali koji se koriste za njihovu izradu – obično metal, porculan ili keramika – ne trule. Međutim, to ne znači da ih pacijenti mogu zapostaviti. Zdravlje desni je ključno. Zamislite to kao posjedovanje luksuznog automobila. Samo zato što je visoke klase ne znači da možete preskočiti održavanje.

- Advertisement -

Bezbjednost u vještini: Iako su procedure ugradnje zubnih implantata prisutne već neko vrijeme, njihova bezbjednost uglavnom zavisi od vještine stomatologa. Kada se obavi iskusnom rukom, to je jedna od najsigurnijih procedura koje možete izabrati. Stručnjaci koji sa kojima je razgovarao portal Stomatologija.me ranije su naglašavali da je od marke i cijene imlantata važnije da pacijente odabere stručnjaka kojem vjeruje ako želi da ih ugradi.

Snaga u strukturi: Većina korijena zubnih implantata izrađena je od titanijuma, materijala poznatog po svojoj snazi. Titanijum se spaja sa kostima, pružajući stabilno uporište za zamjenski zub. To mu omogućava trajnost i funkcionalnost. Ovaj proces, poznat kao oseointegracija, osigurava dugovječnost implanta, čineći ga dugoročnim rješenjem umjesto brze popravke.

Katalizator za rast kosti: Jedna od manje poznatih prednosti zubnih implantata je njihova sposobnost da stimulišu rast kostiju. Ne mogu se sve stomatološke procedure time pohvaliti. Zubni implantat ne samo da popunjava prazninu, već takođe podstiče okolnu kost da raste. Tako pacijenti dobijaju dvostruku korist.

Sve navedeno još jednom pokazuje koliko su fascinantne mogućnosti koje nudi implantologija i zašto neki smatraju da je to budućnost stomatologije, koja nije samo efikasna, već i empatična.

Portal Stomatologija.me ranije je pisao o tome kako se kreću cijene implanta u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -