NaslovnaObavještenjaOčekuje se veliki rast tržišta oralno-hirurške opreme

Očekuje se veliki rast tržišta oralno-hirurške opreme

- Advertisement -

Agencija za istraživanje globalnog tržišta, Market Research Future (MRFR) objavila je istraživanje pod nazivom “Globalno tržište stomatoloških hirurških instrumenata, 2018-2023”. U ovom izvještaju, globalno tržište stomatoloških hirurških instrumenata procijenjeno na 4.23 milijarde dolara u 2017. godini i očekuje se da će rasti po godišnjoj stopi od oko šest odsto tokom perioda 2018.–2023. godine.

Faktori rasta

Glavni faktori koji utiču na rast tržišta globalnih stomatoloških hirurških instrumenata su povećanje broja zubnih karijesa i parodontalnih bolesti, povećanje broja stomatoloških profesionalaca, povećanje rasta stomatoloških rashoda i raznih drugih.

Zubni karijes je najčešća bolest oralnog zdravlja koja utiče na rast tržišta. Očekuje se da će se povećati problemi sa oralnim zdravljem građana, što će povećati potražnju za naprednim stomatološkim instrumentima, a to će vjerovatno povećati rast tržišta tokom perioda procjene.

Štaviše, sve veća sklonost ka kvalitetnim tretmanima vezanim za izbeljivanje zuba, propadanje zuba, i slično utiču na estetsku stomatologiju globalno, podstičući rast tržišta stomatološke hirurške opreme.

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija ima za cilj da poboljša oralni izgled pojedinaca. Zbog povećanog raspoloživog dohotka, ljudi se više fokusiraju na estetsku stomatologiju. Stomatolozi se opredjeljuju za različite vrste stomatoloških uređaja za poboljšanje izgleda pacijenata. Ova rastuća sklonost globalne populacije ka estetskoj stomatologiji će vjerovatno otvoriti niz mogućnosti za tržište stomatoloških hirurških konaca.

Međutim, faktori kao što su visoki troškovi stomatoloških instrumenata i neadekvatna politika nadoknade za stomatološke ordinacije mogu ograničiti rast tržišta tokom perioda predviđanja.

Kompanije sa najvećim učešćem

Globalno tržište stomatoloških hirurških instrumenata segmentirano je na tip proizvoda, terapeutsko područje i krajnjeg korisnika.

Neki od ključnih igrača na globalnom tržištu su 3M Company, A-Dec Inc., AMD Lasers, B. Braun Melsungen AG, Biolase, Inc., Brasseler USA, CAO Group, Inc., Coltene Holding AG, Danaher Corporation, Dentsply Sirona Inc., Helmut Zepf Medizintechnik GmbH, Hu-Friedy Manufacturing Company, LLC, Integra Lifesciences Holdings Corporation, Nakanishi Inc., Prima Dental Manufacturing Ltd., Yoshida Dental Mfg.

Raspodjela prema kontinetnima

Geografski gledano, za Ameriku se očekuje da dominira na globalnom tržištu stomatoloških hirurških instrumenata. Velika većina tržišta može se pripisati većoj upotrebi različitih stomatoloških uređaja i prisustvu tehnološki naprednih proizvoda. Ranije su parodontisti kupovali ljekove za cijanoakrilatne ljekove u bolničkom formatu, koji su bili namenjeni za jednokratnu upotrebu za zatvaranje rana u prostorijama hitne pomoći. Formulacije i pakovanja nisu prilagođeni potrebama stomatološke industrije. Štaviše, visoki raspoloživi dohodak regiona takođe omogućava profesionalcima da se odluče za takve uređaje. Pojava parodontnalnih bolesti je u porastu u SAD. Prema izveštaju za 2015. koji je uradio Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), skoro 47,2 odsto odraslih ima neki oblik parodontalne bolesti.

Nakon američkog kontinenta slijedi Evropa, zatim azijsko-pacifički i na kraju region Afrike i takozvanog srednjeg Istoka.

Izvori: Market Reaserch Future; Digital Journal

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -