NaslovnaSavjetiMožete li izbjeći večernje pranje zuba?

Možete li izbjeći večernje pranje zuba?

- Advertisement -

Situacija: Vi ste prezaposlena osoba s punim radnim vremenom, porodicom i dvorištem koje se neće samo pokositi.

Stoga, s vremena na vrijeme padate iscrpljeni ravno u krevet. U trenutku kada ćete utonuti u san, sjetite se da niste oprali zube.

Foto: sites.google.com

Šta vas brine: Hoće li one nakupine koje mi se stvaraju na zubima uzrokovati bolesti desni? Hoće li mi otpasti zubi?
Najgora stvar koja se može dogoditi: Da, bolest desni! Prvi znakovi bolesti desni su krvarenje desni dok perete zube ili ih čistite zubnim koncem, kaže Keith Arbeitman, stomatolog u centru Arbeitman & Shein Dentistry na Manhattanu.

Preskakanje drugog pranja zuba u danu znači da su doručak, ručak, večera i međuobroci imali cijeli dan da zapnu na zubima i između njih.
”Ako ste pojeli čokoladicu ili grožđice prije odlaska u krevet, ljepljivi šećer je poput poklona bakterijama u vašim ustima. I upravo ste dopustili bakterijama da se goste vašim zubima cijelu noć“, kaže dr. Arbeitman.

Ako dođe do bolesti desni, moguće je da ćete s vremenom izgubiti zub i morati razmisliti o (jako skupom) implantatu.
Što će se vjerojatno dogoditi: Sve dok zube perete barem jednom dnevno, postoji tek mala šansa da ćete dobiti bolest desni.

Foto: youtube.com

Nakupinama plaka, koje uzrokuju bolesti desni, treba barem 24 sata da se razviju. Stoga, perete li zube jednom dnevno, omesćete bakterije prije nego što vam uspiju uništiti desni.

Ako dobijete karijes, možete napraviti plombu, naravno, ali plombe ne traju zauvijek. S vremenom ćete ih morati zamijeniti, a svaki put će vam zubar morati izbrusiti dio zuba. U jednom trenutku, moraćete dobiti krunicu.

”Sve se to na kraju puno plaća, a moglo je biti spriječeno.“
I ne zaboravite: Imaćete jako neugodan zadah. Čak iako ga pokušate zamaskirati žvakaćim gumama ili mentol bombonima, nepranje zuba dopušta bakterijama da se razmnožavaju u ustima, što s vremenom dovodi do naslaga na zubima zbog kojih se javlja loš zadah.

Izvor: Menshealth

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -