NaslovnaZanimljivostiMjesec oralnog zdravlja: Podgorički studenti stomatologije posjetili tri vrtića, pet osnovnih i...

Mjesec oralnog zdravlja: Podgorički studenti stomatologije posjetili tri vrtića, pet osnovnih i tri srednje škole

- Advertisement -

Studenti podgoričkog Medicinskog fakulteta, odsjeka za stomatologiju u okviru projekta upoznavanja najmalađih sa značajem oralog zdravlja koji je organizovan kao dio obilježavanja Mjeseca oralnog zrdavlja posjetili su vrtiće, osnovne i srednje škole kako bi proširili svijest o preventivi kao najbitnijem segmentu očuvanja zdravlja usne duplje.

Kako je za portal Stomatologija.me saopštila Jovana Radonjić, studenti su posjetili tri vrtića, pet osnovinih škola u Podgorici, Golubovcima i Spužu, dvije srednje škole u Podgorici, kamp za Rome i savjetovalište za trudnice. Osim toga, posjetili su i tržne centre Delta city, Mall of Montenegro, City Mall.

– Najmlađe smo na zabavan način, putem igara i kratkih predstava, naučili koliko zuba imaju i kako se svaki od njih zove, šta je to što bi trebalo da jedu i piju kako bi održavali zdravlje usne duplje, a na kraju smo im na modelima demonstrirali prikladnu tehniku pranja zuba – kazala je Radonjićeva.

Kada je riječ o srednjoškolcima, njima su studenti održali prezentacije o oralnoj higijeni, sredstvima održavanja higijene (četkicama i pastama za zube i interdentalnim četkicama) i demonstrirali Basovu tehniku pranja zuba.

Cilj projekta je, prema riječima predstavnice strudenata, bio jačanje svijesti o oralnom zdravlju.

– Krajnji cilj je bio preventivno djelovati prije svega na najmlađe, ali i na stariju populaciju, kao i jačanje svijesti o značaju oralnog zdravlja svakog pojedinca – saopštila je Radonjić.

Studente je u ovom projektu podržala uprava Medicinskog fakulteta studijskog programa Stomatologija, na čelu sa doc. dr Mirjanom Đuričković, specijalistom dječje i preventivne stomatologije.

– Takođe, u projektu su nam pomogli sponzori Colgate, Lacalut, Curaprox i Elgydium koji su obezbijedili promotivne materijale koje su studenti podijelili prilikom svih posjeta i ovim putem svima im se zahvaljujemo – pručila je Jovana.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -