fbpx
NaslovnaZanimljivostiZašto su vlakna na dječjim četkicama obojena različitim bojama

Zašto su vlakna na dječjim četkicama obojena različitim bojama

Roditelji bi se stvarno mogli iznenaditi kad čuju ovu malo poznatu činjenicu o četkicama za zube. Ispostavlja se da su obojene dlačice na dečjim četkicama za zube zapravo “pokazivači” za pastu. Međuitm, vjerovatno ima i onih koji nisu iznenađeni, jer pojedini proizvođači stavljaju uputstva u pakovanja sa četkicama.

Holi Ben je podijelila ovu činjenicu na njenoj “Little Learners” Fejsbuk stranici, u postu koji je podijeljen gotovo pet hiljada puta za manje od nedjelju dana. Ona je napisala: “Recite mi da nisam jedina osoba koja nije znala da čemu služe boje na dječjim četkicama za zube. To su pokazivači za paste, koji vam govore gdje da je stavite i koliko zubne paste treba koristiti!?”

- Advertisement -

Stotine roditelja su komentarisali, a mnogi su samo tagovali druge ljude i dodavali šokirane emotikone. Drugi su priznali da koriste previše zubne paste.

Holi Ben ima četvoro djece, vodi malu kompaniju igračaka “Little Learners”, i održava pomenutu Fejsbuk stranicu. Rekla je da je bila šokirana reakcijom ljudi na ovaj post.

Informacije na ambalaži četkica za zube kažu: “Indikator pasta za zube pokazuje koliko treba da korsitite paste”.

– Tek prošle sedmice sam vidjela da postoji ovo uptstvo, otvorila sam novu četkicu za zube za svoju djevojčicu i samo sam pročitala ono što piše pozadi. Nikada ranije se nisam potrudila da pročitam šta piše napakovanju – kazale je Holi.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -