NaslovnaObavještenjaReagovanje dr Mandića na tekst „Zašto se traži smjena predsjednika Stomatološke komore...

Reagovanje dr Mandića na tekst „Zašto se traži smjena predsjednika Stomatološke komore Crne Gore“ i odgovor portala stomatologija.me

- Advertisement -

Doktor Goran Mandić, doskorašnji predsjednik Stomatološke komore Crne Gore, reagovao je na tekst „Zašto se traži smjena predsjednika Stomatološke komore Crne Gore“, objavljen na našem portalu 25.6.2021. godine. Reagovanje Mandića, prenosimo integralno i u cjelosti.

„Poštovani gospodine Novakoviću, s obzirom da je dana 25.6.2021. godine na portalu stomatologija.me objavljen tekst, bez navođenja autora istog, pod naslovom „Zašto se traži smjena predsjednika Stomatološke komore Crne Gore“, a da prethodno mi se nijeste ni obratili da me upoznate sa tekstom koji planirate objaviti, niti da me pitate da li su informacije koje su sadržane u tekstu tačne, to Vam ukazujem da je Vaše postupanje, a posebno objavljivanje informacija koje nijesu tačne, zapravo postupanje suprotno propisima i kršenje mojih prava.

Prednje postupanje za sobom povlači pokretanje odgovarajućih postupaka pred nadležnim instancama (protiv Vas i protiv Vaše kompanije), o čemu sam već preduzeo korake angažujući advokata.

Sama činjenica da plasirate tekstove koji ne sadrže ni autora, a pri tom sadrže informacije na nivou „špekulacija“, čini Vas u potpunosti odgovornim za sadržinu teksta, jer je isti objavljen na Vašem portalu, odnosno da se tumači da je tekst upravo Vaš i da ste ga Vi sačinili.

Shodno prednjem, najljubaznije bih Vas zamolio da sa portala „stomatologija.me“ uklonite prednje označeni tekst i da objavite izvinjenje, jer je to najmanje što u ovom trenutku možete da uradite.
Svakako bih Vas molio da ubuduće na tekstovima koje objavljujete na portalu označite i ime autora, sem ukoliko Vi lično nijeste autor ovog teksta. Valjda autori nekog teksta ne bi trebalo da se plaše da svojim imenom stanu iza istog.
U svakom slučaju, ja uvijek stojim iza onoga što kažem i uradim i uvijek sam spreman da svojim imenom stanem i to ako je potrebno i javno označim, a ne da se krijem iza anonimnih tekstova.

Vjerujem da ćete postupiti shodno mojim prijedlozima, kako u vezi uklanjanja spornog teksta, tako i u vezi objavljivanja izvinjenja, što je posebno bitno, jer ste povrijedili moju čast i dostojanstvo, a time biste svakako doprinijeli Vašem povoljnijem statusu u nekom budućem postupku, jer biste pokazali da nijeste imali krajnju namjeru. U toj vjeri Vas srdačno pozdravljam“, stoji na kraju saopštenja dr Mandića.

Shodno reagovanju doktora Mandića, uredništvo portala stomatologija.me dužno je da pojasni neke stvari, prije svega zbog svojih čitalaca, stomatologa…

„Poštovani gospodine Mandiću, Shodno vašem dopisu od 28.6.2021. godine, želimo da Vas obavijestimo o nekoliko činjenica. „Gondor produkcija“ kao vlasnik portala stomatologija.me, objavila je 25.6.2021. godine tekst „Zašto se traži smjena predsjednika Stomatološke komore Crne Gore“. Kao što vjerovatno znate, portal stomatologija.me, kao medijska kuća, objavljuje članke koji su vezani za stomatologiju u cjelini i članke vezane za rad komora kako u Crnoj Gori, tako i u okruženju. Smatramo da nema razloga za uklanjanje članka niti za izvinjenje jer u istom niste vrijeđani na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, već su iznijeti stavovi nezadovoljnih članova Stomatološke komore Crne Gore, a koji su neke od pomenutih činjenica potkrijepili i dokazima (izvodima sa bankovnih računa) u koje je uredništvo portala imalo uvid prije objavljivanja članka.

Kao što i sami znate, s Vama smo obavili telefonski razgovor 28.6. u 14 sati i 46 minuta, gdje smo Vam rekli da je portal otvoren i za Vas i da želimo da prenesemo vaše viđenje i stavove po navedenom pitanju, a što ste vi odbili da učinite i ništa od navedenog niste demantovali. Tekst koji smo objavili su stavovi veće grupe nezadovoljnih stomatologa čija imena su Vam poznata i svi su se jasno izjasnili da stoje iza napisnog teksta i svaki od njih će lično potvrditi te stavove. Ukoliko dođe do sudskog postupka, protiv portala stomatologija.me, sva lica koja stoje iza prenijetog članka biće pozvana da svjedoče i da po potrebi obezbijede dokaze o svojim tvrdnjama, jer portal stomatologija.me isključivo prenosi članke koji su napisali stomatolozi i isključivo radi zaštite interesa i unapređivanja stomatologije u Crnoj Gori i svih njenih članova.

Bez obzira na Vaše negodovanje i negativan odnos prema portalu stomatologija.me, mi Vam i u ovom trenutku stojimo na raspolaganju i pozivamo da se izjasnite na navedeni tekst i Vaše izjašnjenje ćemo, takođe, objaviti na portalu tako da svi njegovi čitaoci mogu da se upoznaju i sa Vašim stavovima budući da istupate u svojstvu predsjednika Stomatološke komore Crne Gore. S poštovanjem, Miloš Novaković“.

Portal www.stomatologija.me od prvog dana rada njeguje punu otvorenost za sve koji pokazuju interesovanje za napredak stomatologije, rješavanje problema u toj grani medicine.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -